Banyoles

Comença el judici contra l'expresident de la Creu Roja de Banyoles per prostitució i abús sexual a tres menors

S'enfronta amb 18 anys de presó

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Creu Roja de Banyoles Joaquim Homs s'asseu al banc dels acusats del jutjat penal número 3 de Girona. Se l'acusa de prostitució i abús sexual a tres menors i s'enfronta amb 18 anys de presó

El fiscal del cas assegura que Homs escollia les víctimes entre joves sense recursos que necessitaven aconseguir feina o regularitzar la situació al país i sosté que, fent prevaler el seu càrrec, oferia ajuda als joves a canvi que es deixessin tocar o petonejar i que accedissin a dutxar-se o dormir amb ell.

L' acusació particular i la fiscalia demanen una indemnització d'entre 9.000 i 10.000 euros per a cadascuna de les víctimes i que, en cas que l'acusat no la pugui assumir, que sigui la Creu Roja qui ho faci.

L'advocat de l'acusació particular, Benet Salellas, apunta que "aquest cas ha estat molt dificultós pel tipus de fet i per la situació de dependència que els nois tenien en relació amb l'acusat".

Aquest matí, davant de les portes dels Jutjats de Girona, s'han concentrat una trentena de persones de  l'Assemblea de Treballadors d'Acció Social per donar suport a les víctimes i denunciar que, durant aquest temps, no han rebut cobertura ni dels serveis socials del Pla de l'Estany ni de la Creu Roja.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut