Barcelona

Comença el curs escolar a Catalunya per a més d'un milió d'estudiants i uns 60.000 mestres

Torna la normalitat a moltes llars catalanes. Més d'un milió d'estudiants han començat el curs escolar amb la implantació de la nova llei d'educació, la LOE. El reforç del català o el castellà, la instauració a tercer d'ESO de la polèmica assignatura d'educació per a la ciutadania i el desplegament definitiu de la sisena hora marquen aquest nou curs, que ha començat amb 31.000 alumnes més.

Actualitzat

Als alumnes no universitaris se'ls han acabat les vacances i han iniciat el curs en què es començarà a implantar la nova llei d'educació, la LOE. Ho notaran bàsicament els alumnes de 3r d'ESO, que tindran l'assignatura d'educació per a la ciutadania. Una matèria polèmica, perquè ha topat amb el rebuig de sectors conservadors, que la titllen d'adoctrinadora i consideren que entra en qüestions morals.

La nova llei també avança l'obligatorietat de fer una tercera llengua en el primer cicle de Primària. Però el Departament d'Educació vol anar més enllà i posa en marxa un pla per impulsar l'anglès. De moment, en uns 500 centres es farà anglès a partir dels 3 anys i els docents explicaran en aquest idioma alguna assignatura no lingüística.

A les escoles on es cregui convenient s'haurà de reforçar la immersió lingüística en català. I on predomini el català, els centres hauran de definir en el seu projecte lingüístic com reforçaran el castellà.

D'altra banda, les xifres del curs 2007-08 són de rècord. Continua la tendència a l'alça del nombre d'estudiants, que se situa en més d'1.136.000 alumnes. D'aquests, la majoria, el 62%, van a la xarxa pública. La presència d'alumnat estranger també augmenta, però en menor mesura que els últims anys. Ara hi haurà un 12,5% d'alumnes estrangers.

Els curs també comença amb més docents que mai, n'hi haurà 64.000 en els centres públics. Segons la conselleria, a més, hi ha una borsa de professionals que permet afrontar el curs sense els problemes que hi va haver l'any passat per cobrir baixes. No obstant això, algunes escoles començaran sense tenir la plantilla completa.

I també és de rècord la xifra d'escoles, que és de 2.884 centres públics. Tanmateix, continua sent curta, perquè en paral·lel aquest curs també augmenta el nombre de barracons. N'hi ha 800.

Finalment, la mesura estrella del curs passat, la sisena hora a les escoles públiques, s'amplia i arribarà al 90% de l'alumnat.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut