Comença el curs amb menys alumnes de P3 i més d'ESO i amb escoles en obres

21 centres escolars no han pogut començar les classes amb els edificis acabats i la Generalitat ho atribueix a l'aplicació del 155

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres comença el curs escolar després de les llargues vacances d'estiu. Entre els que hi arriben per primer cop i els que ja són veterans, aquest curs hi haurà 1.567.316 alumnes en tots els ensenyaments reglats.

 

Com passa des de fa anys i passarà uns quants anys més, baixa el nombre dels que comencen a l'escola i augmenta els que arriben a l'educació secundària: aquest curs hi ha 9.915 alumnes menys a P3 i, en canvi, 9.682 més a ESO.

21 centres en obres

El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha assegurat aquest dimecres a TV3 i a Catalunya Ràdio que finalment han estat 21 els centres escolars que no han pogut començar el curs amb normalitat perquè encara estan en obres.

 

Segons Bargalló, els retards els ha provocat fonamentalment l'aplicació del 155, que va endarrerir de l'abril al juny o al juliol les contractacions pendents:

"Hi ha 21 centres en què les obres que van començar a l'estiu no han acabat. No han acabat perquè van començar amb retard, perquè veníem del 155,  i una sèrie de contractacions, licitacions i concursos que havien d'anar signats pel conseller -per tant, pel ministre-  no els va signar el govern de Madrid i els vam haver de signar a partir del juny. Això va significar un retard que després s'ha complicat en alguns casos concrets amb aquelles pluges que a finals d'agost vam tenir."

 

Bargalló ha dit que en 16 d'aquests centres s'han començat les classes en espais provisionals i que en la resta, 5, s'ha endarrerit l'arrencada del curs uns quants dies.

Ha afegit que en 5 dels centres les obres continuaran "bastants dies", però que això no n'afectarà el funcionament. Segons ha detallat, aquest estiu hi ha hagut obres a 400 centres.

 

A banda dels centres en obres, gairebé un centenar continuen en mòduls prefabricats, encara que s'estrenen una dotzena d'edificis nous i Ensenyament ha condicionat edificis en desús davant l'augment d'alumnes d'ESO.

71.000 professors

Pel que fa a la formació professional, creix l'alumnat que la cursarà, mentre que el batxillerat perd uns 1.300 alumnes. Pel que fa al professorat, s'incorporen gairebé 700 nous docents, de manera que hi haurà més de 71.000 professors als centres públics.

A banda dels edificis i de les xifres, aquest curs hi ha un canvi important en l'organització acadèmica de l'ESO: desapareixen les notes numèriques i a partir d'ara s'avaluarà els alumnes per competències, com a la primària.

ARXIVAT A:
Educació
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut