Últims retocs a les carrosses i a disfresses a poques hores de començar el Carnaval. (Foto: ACN)
Últims retocs a les carrosses i a disfresses a poques hores de començar el Carnaval. (Foto: ACN)
Barcelona

Comença el Carnaval a diverses poblacions de Catalunya

Amb el Dijous Gras comença el Carnaval a diverses poblacions de Catalunya com Sitges, Vilanova i la Geltrú, Solsona o Palamós. Tot i la pluja i el fred que amenacen alguns actes, la festa ja s'ha encetat. I aquest any s'espera un increment dels visitants i la participació amb la setmana blanca escolar.

Actualitzat
Tot i el fred i la pluja, la festa del Carnaval ja ha començat. A poques hores de l'inici de la festa tot eren corredisses per acabar i fer els últims retocs a les disfresses i les carrosses. Les grans rues de carnaval a municipis de la Costa Brava com Platja d'Aro, Palamós o Roses es marcaven com a objectiu atraure milers de visitants. A poblacions com Solsona, Sitges o Vilanova i la Geltrú la celebració del Carnaval també és una cita marcada amb vermell i ja fa dies que es respira ambient carnavalesc als carrers amb la col·locació de les banderes i la celebració d'actes previs.

El Carnaval de Sitges d'aquest any arriba marcat per la contenció econòmica i amb un pressupost que s'ha vist reduït per als dos personatges principals de la festa, el rei i la reina del Carnestoltes. Segons ha explicat el regidor de Festes de l'Ajuntament de Sitges, Rafael Roig, s'ha fet un carnaval de "contenció" perquè "hi ha uns límits econòmics i hem de ser els primers a respectar-los". Sa Majestat Carnestoltes ha arribat aquest dijous al vespre a La Fragata. Juntament amb la reina han anat cap a l'ajuntament per prendre'n possessió i des d'allà s'han de dirigir als sitgetans per anunciar l'inici del seu regnat.

També han començat els primers actes a Vilanova i la Geltrú, on els més petits s'han empastifat amb la tradicional merengada. Quilos i quilos de merenga han circulat pels carrers de la vila en una batalla molt dolça.

Reforç del transport

Amb motiu del Carnaval de Sitges Renfe ha incorporat més de 40.000 places addicionals; ha incorporat 34 circulacions especials en doble composició a la línia R2 de Rodalies entre dissabte i dimecres. Els dies de més reforç de places a línia R2 sud seran el diumenge, el dilluns i l'últim dia de Carnestoltes, el dimecres 9 de març, ja que són els que registren una major demanda de transport, segons la companyia.

La pluja i el fred d'aquestes últimes hores fa patir els organitzadors, que miren cap al cel esperant que durant el cap de setmana el temps millori, com es preveu. La Federació d'Associacions pel Carnaval (FAC) adverteix que en cas de pluja, s'anul·larien els actes.

Tot i així, a Sitges s'espera que la setmana blanca escolar porti més visitants que els darrers anys. S'espera que a Solsona surtin 80 comparses, 50 carrosses a Vilanova i a Palamós es col·locaran 8.000 cadires per veure la rua del dissabte.

Anar al contingut