Barcelona

Comença als ambulatoris la vacunació contra la grip estacional, que no serveix per a la grip nova

La campanya de vacunació contra la grip estacional comença als ambulatoris catalans, que rebran les dosis de manera gradual fins a l'1 d'octubre. Els centres d'atenció primària dispensaran prop d'1,5 milions de dosis, unes 200.000 més que l'any passat. La gent gran, els malalts amb problemes crònics i les embarassades són els destinataris d'aquesta vacuna, que no protegeix contra el virus de la grip nova. En aquest cas, la campanya de vacunació encara no té data d'inici, que depèn de l'autorització de la vacuna per part de les autoritats europees i espanyoles.

Actualitzat
El Departament de Salut recomana l'administració de la vacuna de la grip estacional a les persones de més de 60 anys, sobretot la gent més gran, les que tenen problemes crònics de salut, les embarassades, els cuidadors i les persones que viuen en règim d'internament. La vacuna també és recomanable per al personal sanitari, bombers i policies, i també viatgers internacionals que es desplacin cap a zones tropicals o a l'hemisferi sud entre els mesos d'abril i setembre.

El departament que dirigeix Marina Geli calcula que cada any passen la grip estacional entre un 5% i un 20% de la població. Els símptomes principals són la febre superior als 38 graus, malestar, tos, calfreds i dolors musculars. La Conselleria de Salut ha recomanat que les persones que s'hagin de vacunar ho facin principalment durant l'octubre per evitar la coincidència amb la vacunació contra la grip nova.

Aquesta tardor, a banda de la vacunació de la grip estacional, hi haurà la de la grip nova. La data d'inici d'aquesta segona campanya encara s'ha de fixar, una decisió que depèn de la Comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat i Política Social, que, al seu torn, ha d'esperar a tenir l'autorització de l'Agència Europea del Medicament i l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris.
Anar al contingut