Los Angeles

Comença a Hollywood el judici contra un detectiu privat acusat d'escoltes il·legals a famosos

Hollywood està a l'expectativa, però aquesta vegada no per motius cinematogràfics, sinó judicials. El judici contra el detectiu privat Anthony Pellicano, acusat d'escoltes il·legals i suborns a personatges de la meca del cinema, ha començat a Los Angeles amb la tria dels membres del jurat. El fet que estrelles del cinema com Silvester Stallone, a qui suposadament Pellicano hauria intervingut el telèfon, s'hagin mostrat disposades a declarar durant el judici augmenta l'interès del mitjans en el cas.

Actualitzat
Michael Jackson, Tom Cruise i Elizabeth Taylor són només alguns dels famosos que figuren a la llarga llista de clients del detectiu privat Anthony Pellicano després de vint anys de professió a Hollywood. Pellicano en fa dos que és a la presó a l'espera de judici, acusat de treballar al marge de la llei per obtenir les informacions que els seus clients li demanaven.

L'FBI va començar a investigar Pellicano el 2002, i després de tres anys va concloure que, amb la col·laboració d'un exagent de la policia i d'un treballador d'una companyia telefònica, el detectiu portava a terme escoltes telefòniques il·legals i suborns per investigar els seus casos de divorci, disputes de negocis i, fins i tot, violacions i assassinats.

Pellicano, que si és declarat culpable podria haver de complir dues dècades de presó, ha manifestat que no té intenció de revelar secrets dels seus clients, però això no ha evitat una gran expectació al voltant del judici que acaba de començar. I és que no tothom les té totes, i hi ha certa por que durant el procés es facin públics secrets de famosos. És per això que tot Hollywood té la mirada posada en el Tribunal Federal de Los Angeles.

Tot i que l'FBI no ha presentat cap evidència que els clients de Pellicano estiguessin al cas dels mètodes utilitzats pel detectiu, el director de pel·lícules d'acció John McTiernan, autor de films com "La jungla de cristal" i "Depredador", ja s'ha vist esquitxat per l'escàndol. McTiernan ha estat condemnat a quatre mesos de presó i a pagar una multa de 65.500 euros per haver comès perjuri en afirmar que no sabia que Pellicano, a qui havia contractat, havia punxat el telèfon del productor Charles Roven.

El procés, en què s'espera que declari, entre d'altres, Silvester Stallone, una de les "víctimes" dels mètodes de Pellicano, serà complex i tot just acaba de començar. La veredicte, d'aquí a uns dos mesos.
Anar al contingut