L'Hospitalet de Llobregat

Comença a funcionar la Ciutat de la Justícia de l'Hospitalet

La Ciutat de la Justícia de l'Hospitalet de Llobregat comença a funcionar, tot i que durant els pròxims mesos encara ho farà a mig gas. Els primers treballadors, però, ja s'hi han instal·lat per comprovar durant les pròximes setmanes el funcionament correcte de les instal·lacions. Es tracta del pas previ per a la posada en marxa d'aquest equipament, que acollirà tots els òrgans judicials de l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona. Ara el pas següent serà l'entrada en funcionament del registre civil, prevista per l'11 de febrer. De fet, durant el mes que ve, tots els jutjats de l'Hospitalet seran ja a la Ciutat de la Justícia, mentre que els de Barcelona encara hauran d'esperar un any més.

Actualitzat

Saber si funcionen els ascensors o comprovar que, sense autorització, ningú no pot accedir a les zones de seguretat és la tasca dels primers treballadors que s'han instal·lat a la Ciutat de la Justícia i el pas previ per a la posada en marxa d'aquest equipament. Són a l'edifici H, que d'aquí a unes setmanes ocuparan tots els jutjats de l'Hospitalet de Llobregat. A més de les qüestions més físiques, el primer grup de treballadors de suport administratiu ha de mirar que també funcionin els sistemes informàtics. I és que les noves tecnologies seran una peça clau en el nou edifici, imprescindibles per donar un millor servei al ciutadà i fer més eficient els treball dels operadors jurídics.

D'aquí a unes setmanes, jutges, fiscals i funcionaris ocuparan els despatxos encara buits. Hi treballaran unes 150 persones i es preveu que cada dia hi hagi un miler de visitants. Es comprovarà aleshores l'eficiència del nou sistema organitzatiu que s'aplicarà als jutjats de l'Hospitalet. Per exemple, hi haurà una àrea comuna d'execucions de sentències i es potenciarà l'atenció al ciutadà. El primer òrgan judicial que s'hi instal·larà serà el registre civil, l'11 de febrer.

Una setmana més tard començaran a funcionar els cinc jutjats d'instrucció i el de la Dona, i l'última setmana de febrer serà el torn del jutjat de Primera Instància. Tot i així, la Ciutat de la Justícia no funcionarà a ple rendiment fins al 2009 ja que encara hi ha previstes dues fases més per a la seva posada en marxa, una a l'estiu i una altra a finals d'aquest any.

Anar al contingut