El primer autobús híbrid elèctric que ha funcionat a Barcelona.
El primer autobús híbrid elèctric que ha funcionat a Barcelona.
Barcelona

Comença a circular el primer autobús híbrid elèctric a Barcelona

Aquest divendres, el prototip d'autobús de gas natural comprimit convertit en híbrid elèctric ha començat a circular amb passatgers, a la línia 37 de Barcelona. Aquest autobús estalvia fins a un 30% de consum de combustible i emissions contaminants respecte a un vehicle de gas natural comprimit convencional.

RedaccióActualitzat
El primer autobús de la xarxa de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) que funciona amb gas natural comprimit transformat en híbrid elèctric ha començat a circular aquest divendres. Aquest vehicle, que utilitza un sistema més ecològic, cobreix el recorregut de la línia 37 de Barcelona, segons ha informat l'entitat.

El prototip de bus estalvia fins a un 30% de consum de combustible i emissions contaminants en relació amb un autobús de gas natural comprimit -sense ser un híbrid elèctric-, que ja es considerava ambientalment avançat. Aquest vehicle incorpora com a novetat dos nous motors elèctrics per a la tracció, que emmagatzemen l'electricitat produïda per un generador, acoblat al motor tèrmic per poder recuperar l'energia produïda, per exemple, durant les frenades.

D'aquesta manera, l'autobús hi circula habitualment amb l'energia dels motors elèctrics i només utilitza el motor de gas natural comprimit en casos excepcionals.

Els vehicles que funcionen amb gas natural comprimit emeten un 90% menys d'òxids de nitrogen que un autobús dièsel.

Durant els pròxims mesos, TMB transformarà deu autobusos que funcionen amb gas natural comprimit en híbrids elèctrics.
Anar al contingut