Barcelona

Comença a Catalunya la vacunació contra el virus del papil·loma humà

Avui ha començat la vacunació a Catalunya de gairebé 31.500 nenes contra el virus del papil·loma humà, que és el que provoca la majoria de casos de càncer de coll d'úter i altres lesions vaginals. Es vacunaran nenes d'entre 11 i 12 anys perquè resulta més efectiva si s'aplica abans que es comencin a tenir relacions sexuals. L'aplicació d'aquesta vacuna ha estat polèmica perquè no tots els experts consideren que l'aplicació és 100% efectiva, i també pel seu alt cost, més de 400 euros per persona. El Departament de Salut, però, ja va dir en el seu dia que la vacuna és rendible perquè es poden arribar a prevenir 250 casos l'any a Catalunya, que acaben amb 90 morts.

Actualitzat
Catorze alumnes de 6è de Primària de l'escola Príncep de Viana de Lleida han estat les primeres a rebre la vacuna contra el virus del papil·loma humà. El Departament de Salut ha començat a administrar-la a nenes d'entre 11 i 12 anys amb l'objectiu de prevenir el càncer de coll d'úter. De moment, Salut descarta vacunar nenes de més edat perquè la vacuna no és tan efectiva si ja s'han tingut relacions sexuals.

Salut calcula que la vacuna pot reduir més d'un 30% els casos de càncer de coll d'úter. Aquesta és la primera dosi que se n'administra, conjuntament amb la vacuna de l'hepatitis A i B, finançada dins del programa de vacunacions a l'escola. Encara en quedaran dues dosis més, que s'injectaran al llarg del curs escolar.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut