Artur Segarra, acusat de l'assassinat de David Bernat (EFE)
Artur Segarra, acusat de l'assassinat de David Bernat (EFE)
Bangkok

Comença a Bangkok el judici contra Artur Segarra, acusat de matar l'empresari català David Bernat

L'acusat s'enfronta a la pena de mort per uns fets, segons les investigacions, que tenien com a mòbil robar-li els diners que tenia en diversos bancs

RedaccióActualitzat

Comença a Bangkok el judici contra el català Artur Segarra, acusat de 13 delictes, com robatori o extorsió, així com el segrest, assassinat i esquarterament del seu consultor i amic seu, el també català David Bernat. L'acusat, que es declara innocent, s'enfronta a una possible condemna de pena de mort.

El judici comença amb la declaració de la seva companya sentimental, la primera dels 95 testimonis previstos. El 24 de febrer haurà de declarar davant el tribunal el mateix acusat. 

Artur Segarra, de 37 anys i natural de Terrassa, està acusat d'haver mort l'empresari català David Bernat a finals de gener, a Bangkok. L'empresari hauria arribat a la capital tailandesa uns 10 dies abans de ser assassinat, procedent de l'Iran, on vivia habitualment i hi feia negocis. Les restes sense vida del consultor van aparèixer a les aigües del riu Chao Phraya, que travessa Tailàndia. La policia va detenir Segarra, l'únic sospitós del crim, dies després, a la ciutat cambodjana de Sihanuk, on havia fugit. De seguida, el va entregar a les autoritats tailandeses.

La policia diu que té proves forenses i declaracions de testimonis que l'impliquen directament en el crim. Els investigadors mantenen que Segarra hauria mort el consultor informàtic, de 40 anys i amic seu, per robar-li els diners que tenia en diversos bancs. Segons la policia, el suposat assassí hauria torturat Bernat per aconseguir els codis de les targetes de crèdit i poder retirar-li grans quantitats de diners. La policia assegura que té imatges on es veuen junts acusat i víctima abans de la seva desaparició. L'assassinat de David Bernat va commocionar l'Albi, d'on era veí, on es van decretar dos dies de dol per la seva mort.

Anar al contingut