Primeres imatges de "Com si fos ahir"
Primeres imatges de "Com si fos ahir"

"Com si fos ahir", la nova aposta de TV3 per a la sobretaula

Després de 8 temporades, els fogons de la fonda de Can Riera donaran pas a les històries d'un antic grup d'amics d'institut

RedaccióActualitzat

"Com si fos ahir" és el títol de la nova aposta de TV3 per a la sobretaula. Els fogons de la fonda de Can Riera donaran pas a les històries d'un antic grup d'amics d'institut.

Cares conegudes entre els principals protagonistes

Dirigida per Sònia Sánchez i amb idea original i direcció argumental de Núria Furió, la sèrie girarà al voltant d'una colla d'antics amics que es retroben al cap de 25 anys. Entre els protagonistes, els espectadors descobriran cares conegudes com la de Marc Cartes, Àurea Márquez, Eduard Farelo, Montse Germán i Sílvia Bel.

Sònia Sánchez ha liderat sèries com "Infidels" i "Nissaga de poder". La directora està molt satisfeta del repartiment d'aquest nou projecte i també de la resposta que ha tingut per part dels actors, que diuen que "els fa tanta il·lusió com a nosaltres trobar-se i compartir aquest viatge; a través d'ells compartirem les tardes".

Un accident que ho canviarà tot

Un tràgic accident és el punt de partida de "Com si fos ahir". Un accident, però, que té un efecte positiu: la retrobada d'uns antics companys d'institut, després de vint-i-cinc anys, en el funeral d'un d'ells.

Segons Sánchez, els personatges estan "una mica espantats per si estaran a l'alçada en aquest retrobament, tot i que no s'ho perdrien per res del món".

Un retrobament amb molts anys d'història

Els protagonistes a l'època de l'institut, quan feien BUP i COU al Reina Sibil·la, es van convertir en un grup heterogeni, gamberro i ple de vida. Als anys 80, eren una colla de joves que es pensaven que serien amics tota la vida, però després aquesta els va anar repartint fitxes molt diverses. I ara, quan ja en tenen gairebé cinquanta, es retroben i, de mica en mica, reprenen aquella amistat, adonant-se que les expectatives de vida no sempre es compleixen i que, si ho fan, sempre van carregades amb alguna sorpresa.

Per tots ells, tornar a tenir un grup d'amics representa un oasi lúdic enmig dels maldecaps de cada dia. Ara tornen a tenir algú amb qui sopar o fer una copa per distreure's. Però com més s'estrenyen els llaços, més es compliquen les relacions. Malgrat les friccions, les desavinences i els conflictes puntuals, formen un grup compacte que s'ajuda a tirar endavant.

Barcelona també serà protagonista

El 10 de juliol començarà el rodatge del nou serial, que tindrà com a escenari Barcelona, on els protagonistes viuen repartits per tots els barris. Segons les responsables de la sèrie, es mostrarà una realitat urbana on hi tenen cabuda tots els aspectes de la vida de persones "normals i corrents", de diferents nivells socials i econòmics, que es fiquen en merders, però merders sense truculència. Poden viure grans tragèdies, com la mort d'un ésser estimat, i a la vegada estar distrets perquè aquella persona tan atractiva de la feina els ha dedicat una mirada especial.

Segons asseguren les responsables de la sèrie, no serà una comèdia, però l'humor sorgirà de manera espontània de les petites situacions de cada dia, dels malentesos, del comportament de persones que intenten fer-ho tan bé com poden però que sovint s'equivoquen. I, en la lluita del dia a dia per tirar endavant, tots podem ser miserables i a la vegada nobles.

529.000 persones ja saben qui va matar en Claudi

"La Riera" va triomfar la nit de diumenge en el seu comiat. Es va convertir en el programa més vist i va aconseguir un 21, 8% de quota de pantalla, seguit del programa especial dedicat a la sèrie. "El final de La Riera", que va reunir actors i responsables del serial, va aconseguir un "share" de 20,8% i el van seguir 502.000 espectadors.

8 temporades i més de 1.500 capítols

En l'últim episodi s'han tancat trames intenses que calia resoldre i que han estat el motor d'aquesta última temporada. Des del moment de l'estrena, "La Riera" ha tingut un públic incondicional que l'ha convertit en líder de la seva franja durant totes vuit temporades.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut