Malàisia

Com s'ho ha de fer un astronauta musulmà per resar de cara a la Meca des de l'espai?

L'arribada, la tardor vinent, del primer astronauta de Malàisia a l'Estació Espacial Internacional ha obligat les autoritats religioses d'aquell país a elaborar una guia de comportament per a astronautes musulmans. Aquesta guia obliga a mantenir els preceptes islàmics, però, donades les circumstàncies, es mostra flexible amb alguns punts.

Actualitzat
El principal dilema, de fet el que va motivar la guia, és resar en direcció a la Meca estant en òrbita. Els líders religiosos han indicat que la direcció de la ciutat santa l'hauran de determinar entre l'astronauta musulmà i el màxim responsable de l'Estació, que és qui té les coordenades oficials.

A més, es dóna la circumstància que les dates previstes per al vol espacial coincideixen amb el Ramadà, que entre altres coses prohibeix als musulmans prendre aliments entra la sortida i la posta del Sol.

Com que aquests dos moments queden força distorsionats quan s'és a l'espai, la guia permet a l'astronauta fer aquest dejuni just abans o just després de la seva missió espacial.

Sobre el menjar que ingeriran a l'espai, els autors del manual recomanen que es prepari segons les regles islàmiques, i només se'n podrà consumir d'una altra mena en cas de supervivència.
Anar al contingut