ANÀLISI

Com pot ser l'agost?

Enllaç a altres textos de l'autor Francesc Mauri

Francesc Mauri

Meteoròleg de Catalunya Ràdio i TV3, i presentador del "Meteomauri"

https://twitter.com/meteomauri
Actualitzat
L'agost és el mes de les vacances per excel·lència. Això sí, cal precisar abans de comentar-vos pronòstics, que hauríem de triar el juliol per fer les vacances més freqüents. El primer motiu, important des del meu punt de vista, és que hi ha més hores de llum i, el segon, perquè és quan, estadísticament, fa més sol i més calor. Evidentment aquest sol i calor intensos es resisteixen més de vacances que no pas treballant. Bé, fet amb aquest apunt convé comentar que els pronòstics a llarg termini no tenen una fiabilitat alta, però sí que poden ser orientatius.

Després d'un juliol més fresc del normal i més plujós en algunes comarques, l'agost podria portar poca calor i més ruixats dels habituals. Els mapes a llarg termini indicarien, en línies generals, aquesta tendència. Remarco en línies generals perquè aquests pronòstics són generals i, després, els factors locals poden ser determinants. Un exemple ha estat el juliol amb mig Catalunya ben remullada i fresca i mig Catalunya amb més sol i calor.

Per tant, ja veurem què passa, però semblaria que no ha de fer gaire calor, amb dies de fresca i potser tronades més freqüents del que és habitual. Ja veurem si tenen raó aquests pronòstics.
Anar al contingut