Com combatre la normalització de la violència masclista entre els adolescents

Cori Calero/Sònia PollActualitzat

Una de les estratègies per erradicar la violència masclista és la prevenció entre els joves. Les xifres, però, demostren que encara cal incidir molt més en aquesta qüestió.

Les denúncies fetes per menors d'edat víctimes d'agressions masclistes creixen, a Catalunya, un 11 per cent respecte a l'any anterior. Moltes són noies joves que han denunciat les seves parelles, però també denuncien fills de dones agredides.

En el que portem d'any, 27 nois han estat detinguts com a presumptes agressors. D'aquests detinguts, en destaca en especial un lleuger augment de la franja d'edat d'entre 16 i 17 anys.

Per això, des de fa temps, entitats i administracions fan xerrades en instituts, com les organitzades pel Consell Comarcal del Vallès Occidental. Es busca donar eines als adolescents per lluitar contra la violència masclista. Un dels objectius és que sàpiguen identificar actituds o llenguatge sexista en el seu entorn quotidià:

Carla Hurtado, alumna de 4rt d'ESO:

"Tinc amigues que em diuen que el seu nòvio les controla, els hi envien missatges tot el dia, on ets, què estàs fent.. arribes a dir no que no t'està controlant però al final pensesque sí que m'està controlant."

Alba Vila, alumna de 4rt d'ESO:

"Els nois poden tenir més d'una relació i els hi diuen que són els millors, però si ho fan les noies els hi diuen porques."

Ignasi Jiménez, president del Consell Comarcal del Vallès Occidental:

"El 25 per cent dels joves adolescents consideren normal la violència de gènere en les relacions de parella."

ARXIVAT A:
Violència masclista
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut