Barcelona

Com arribar a la manifestació #NoTincPor i consells pràctics per assistir-hi

La manifestació s'ha organitzat en un temps rècord i es vol que sigui multitudinària

RedaccióActualitzat

Generalitat i Ajuntament de Barcelona fan una crida unànime a participar a "No tinc por", la manifestació d'aquest dissabte a les 6 de la tarda al centre de Barcelona. L'acte s'ha organitzat en un temps rècord i es vol que sigui multitudinari.

"No tinc por" és el lema de l'única pancarta que hi haurà, i que portarà la capçalera ciutadana. És el crit que va sorgir de manera espontània entre la gent després dels atemptats.

El recorregut

La manifestació anirà des dels Jardinets de Gràcia fins a la plaça de Catalunya. A la cruïlla amb el carrer Casp hi haurà la capçalera, amb una representació dels Mossos, Guàrdia Urbana, serveis d'emergències i voluntaris que van socórrer les víctimes i els familiars.

Just darrere seu, a l'altura de la Gran Via, s'hi situaran els representants polítics i institucionals.

L'acte s'acabarà a la plaça de Catalunya de manera breu, solemne i austera, sense parlaments institucionals. El protagonisme serà per a la ciutadania.

 

Com que és molt probable una gran assistència de públic, es recomana anar-hi a peu o utilitzant el transport públic.

El metro afegirà un 40% més de combois entre la una del migdia i les deu de la nit. Es recomana evitar les estacions de Diagonal, Passeig de Gràcia, Catalunya, Universitat i Urquinaona a partir de les cinc de la tarda.

El bus alterarà el recorregut de 30 línies, les afectades pel curs de la manifestació, entre les quatre i les nou.

El tram augmentarà de capacitat amb trens més llargs.

Els Ferrocarrils de la Generalitat també incrementaran la freqüència dels trens. I, pel que fa a rodalies i trens regionals, entre les dues i les cinc, i les set i les vuit del vespre, s'hi afegiran 50 trens de reforç.

Es prohibirà l'estacionament a tota la zona afectada per la manifestació i es faran talls transversals al trànsit en funció de l'afluència. S'habilitaran aparcaments alternatius per a busos als carrers de l'entorn de la mobilització.

 

Les estacions de Bicing de la plaça Catalunya seran anul·lades des de les 6.00 fins a les 20.00 de dissabte.

Si és imprescindible fer servir el transport privat, es recomana circular per les rondes.

Els organitzadors de la marxa avisen els participants que el millor és sortir amb temps, i Protecció Civil, a més, dona una sèrie de consells per assistir a la marxa.

 


Els protagonistes de la manifestació seran els que van ser a primera fila tant a la Rambla com a Cambrils; entre d'altres, els serveis d'emergències. Coordinar l'atenció urgent a un nombre tan gran de ferits va ser complicat, una feina difícil enmig d'una situació dura.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut