Funeral per una de les víctimes de l'atemptat a Gaziantep, al sud de Turquia (Reuters)
Funerals per una de les víctimes de l'atemptat a Gaziantep, al sud de Turquia (Reuters)
Istanbul

Com a mínim, 22 morts de l'atemptat de Turquia tenien menys de 14 anys

Centenars de persones protesten a Istanbul i posen en dubte la versió oficial que l'atemptat és obra d'Estat Islàmic

RedaccióActualitzat

El govern turc ha informat que, com mínim, 22 dels 51 morts en l'atemptat contra un casament dissabte tenien menys de 14 anys.

Un suïcida va fer esclatar una bomba durant  la celebració d'un casament prop de la ciutat de Gaziantep, al sud del país. L'autor de l'atemptat també era un adolescent d'entre 12 i 14 anys. 

L'explosió va tenir lloc mentre els assistents al casament ballaven al carrer, i també va fer un centenar de ferits. Els nuvis, un d'ells membre d'un partit polític prokurd, van sobreviure. L'atemptat és el quart en 20 dies a Turquia, i s'ha comès al Kurdistan turc, fronterer amb Síria. 

El president turc, Recep Tayip Erdogan, ha assegurat que l'atemptat és obra d'Estat Islàmic. Tot i això, a Istanbul, al cèntric carrer d'Iskial, centenars de persones s'han manifestat per posar-ho en dubte. Les pancartes, els càntics i els parlaments exigien la pau als territoris kurds de Turquia i acusaven el govern i el partit del president Erdogan de ser darrere de la massacre.

La intervenció de Turquia en la guerra de Síria va rebentar el procés de pau entre el govern i la guerrillla kurda, quan els avions van bombardejar les posicions dels kurds de l'Iraq, que també lluiten contra l'exèrcit d'Estat Islàmic. 
 

 

 

Anar al contingut