"Com a ciutadana d'un país democràtic, tinc el dret i el deure com en qualsevol votació", diu l'escollida per una mesa

"Com a ciutadana d'un país democràtic, tinc el dret i el deure com en qualsevol votació", diu l'escollida per una mesa

"Com a ciutadana d'un país democràtic, tinc el dret i el deure com en qualsevol votació", diu l'escollida per una mesa

Primer pla de la carta de designació que sosté la veïna del Perelló, Vanessa Pallarès, que ha estat convocada per formar part d'una mesa electoral per al referèndum del pròxim diumenge, 1 d'octubre. I

Primer pla de la carta de designació que sosté la veïna del Perelló, Vanessa Pallarès, que ha estat convocada per formar part d'una mesa electoral per al referèndum del pròxim diumenge, 1 d'octubre. Imatge del 27 de setembre de 2017 (horitzontal)

ACN El Perelló.-Les cartes comunicant oficialment la designació dels membres de les meses electorals per al referèndum del pròxim diumenge, 1 d'octubre, han començat arribar aquest dimecres als seus destinataris. Aquest és el cas, per exemple, de Vanessa Pallarès, veïna del Perelló (Baix Ebre) i infermera de professió. Després d'haver format part de la mesa en comicis anteriors, confessa que tenia certa curiositat per saber si, finalment, seria escollida. Just abans de sortir de casa per anar a treballar aquest dimecres al matí, ha trobat un sobre sota la porta amb la notificació oficial del seu nomenament com a vocal del seu col·legi electoral el pròxim 1-O. "He estat una de les afortunades", declara. Manifesta obertament que la seva intenció és complir la tasca que se li ha encarregat dins d'un procés que considera normal dins d'un marc polític democràtic, més enllà de les diverses opcions polítiques individuals. "Estic amb el dret i amb el deure, com a ciutadana d'un país democràtic, d'exercir aquest dret i fer que es compleixi com a qualsevol votació", argumenta.

No és el primer cop que Pallarès forma part d'una mesa electoral. Recorda que la primera vegada, curiosament, va ser amb motiu dels primers comicis en els quals podia votar, just després de complir els divuit anys. Aquest cop, confia, no serà un cas diferent. "Com en un país democràtic que estic aniré per exercir el meu dret a decidir. M'hi presentaré, com diu a la carta. A partir d'aquí, no puc dir què passarà", apunta. Tot i ser conscient del rebombori polític, judicial i policial que ha generat el referèndum emmarca el seu dret a pronunciar-se i participar en la votació dins de la normalitat democràtica. "No és cap cosa greu exercir el dret de decidir, independentment del que cadascú pugui votar", rebla.