Llesp

Colònies d'estiu al Pirineu construint robots i drons

Jugar amb la tecnologia és el que fan els nens que participen en un casal d'estiu a Llesp

Jovita AnéActualitzat

13 nens i nenes de 10 a 16 anys que participen en les Colònies amb Enginy que es fan a Llesp, a l'Alta Ribagorça. Fan tallers de robòtica i tecnologia i aprenen el funcionament mecànic dels robots i els drons. Es familiaritzen amb el vocabulari específic d'aquests aparells i, també, treballen la programació informàtica. Han construït un simulador de dron i han de comprovar-ne el funcionament.

Marcel: "M'agrada molt la robòtica i jugar amb lego i aquí ho fusionen."

Paula: "T'ho passes molt bé i aprens a programar i a construir."

Blanca: "Jo de gran vull ser enginyera robòtica i crec que em servirà tot el que he après."

Amb tot el que han après, estan ben preparats per construir el seu propi dron. Amb eines de disseny 3D fan el xassís, que després reprodueix en una impressora. A continuació hi col·loquen els components necessaris, els motors, les hèlixs i, finalment, la placa controladora.

Mes enllà del fet que són unes colònies temàtiques, el que es pretén en aquestes estades es fomentar el treball en equip.

Andreu Cullerés, tècnic i monitor d'ENGIJOC: "Que no només sigui el que és la tecnologia, sinó que el més important és estar amb els altres i entre tots aconseguir aquests objectius."

 

Endur-se el dron a casa és el record que tindran d'aquestes colònies, abans, però, s'ha de comprovar que tots puguin enlairar-se i volar.

També fan experiments cientifics,jocs i sortides de descoberta de l'entorn, sempre amb el lema aprendre jugant.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut