Colòmbia

Colòmbia decreta l'estat d'excepció per una vaga judicial

El govern de Colòmbia decreta l'estat d'excepció durant tres mesos per una vaga judicial convocada per reclamar millores salarials i que fa 36 dies que dura. La paralització de l'administració judicial ha obligat a deixar en llibertat gairebé tres mil persones detingudes per homicidi o narcotràfic, segons la policia colombiana. Amb l'estat d'emergència, el govern d'Álvaro Uribe pot dictar mesures de caràcter extraordinari.

Actualitzat

El president de Colòmbia, Álvaro Uribe, ha explicat en una al·locució al país que ha decidit declarar l'estat d'excepció després que fracassessin les negociacions amb els funcionaris de l'administració de Justícia, que es van declarar en vaga el 3 de setembre passat i que rebutgen les alces salarials decretades pel govern.

Uribe ha dit que durant la vaga més de 2.700 persones detingudes per homicidi, narcotràfic i tinença d'armes han quedat lliures pel venciment dels terminis legals, més de 120.000 processos estan sense sentència i no s'han celebrat més de 25.000 audiències. Segons fonts oficials, després de 36 dies de vaga judicial les pèrdues superen els 60 milions de dòlars.

Anar al contingut