Igualada

Col·locaven GPS a cotxes robats que venien a narcotraficants per assaltar-los

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una banda dedicada al robatori de cotxes, i han detingut 15 persones, 10 de les quals ja estan en presó provisional. La banda es dedicava a robar cotxes de gamma alta en concessionaris i tallers mecànics. Posteriorment desballestaven els vehicles, n'extreien les peces i les posaven en altres vehicles del mateix model sinistrats, venent-los com si fossin cotxes de segona mà. En la majoria dels casos venien els cotxes robats a traficants de droga. Els presumptes delinqüents instal·laven sistemes GPS als cotxes, de manera que els tenien localitzats en tot moment. Posteriorment assaltaven els narcotraficants, i se'n quedaven la droga.

Actualitzat
Els detinguts, d'entre 25 i 40 anys, concentraven la seva activitat a la comarca de l'Anoia, on un dels líders de la banda tenia un taller mecànic. La banda robava els cotxes de luxe en concessionaris amb el mètode de l'encastament. Els mateixos lladres s'encarregaven de desballestar els cotxes robats i muntar les peces que en treien en altres vehicles, que venien al cap de mesos. La banda treballava en tres punts: una nau industrial a Igualada, un aparcament i un local de Vilanova del Camí.

La investigació va començar el setembre del 2009, quan la policia catalana va detectar un augment considerable de robatoris en concessionaris i tallers mecànics de Catalunya. Els Mossos han intervingut 45 vehicles manipulats, 65.500 euros en efectiu, 15 dispositius GPS i 7 quilos d'haixix. Als arrestats se'ls atribueixen els delictes d'associació il·lícita, robatori continuat, furt d'ús de vehicle, falsedat documental, receptació i contra la salut pública.

Anar al contingut