Tarragona

Col·lectius d'immigrants del barri de Camp Clar acusen els Mossos de tractar-los violentament arran d'una operació en un bar

El principal canal de televisió del món àrab, Al-Jazeera, es fa ressò de la denúncia de col·lectius immigrants del barri del Camp Clar de Tarragona, que acusen els Mossos de tractar-los violentament arran d'una operació en un bar. La cadena àrab recull el testimoni d'alguns clients del bar i del propietari del local. Tots ells denuncien tractes vexatoris i xenòfobs. Els agents hi van trobar droga i van detenir onze persones.

Actualitzat
Dijous passat, a les 21 h, els Mossos van entrar al bar per sorpresa i sense ordre judicial, emparant-se en la llei de seguretat ciutadana 1/92, que ho permet quan hi ha sospites de consum i tinença de droga.

Buscaven droga i en van trobar, però tots els que eren al bar qüestionen els mètodes de la policia. Gabli Mohamed, propietari del bar, diu que les lesions que presenta al coll i al braç les hi va causar un mosso d'esquadra. Els Mossos neguen l'ús de la violència sense justificació, i diuen que l'amo del bar no va obeir els agents. El van denunciar per atemptar contra l'autoritat i també hi ha onze persones més acusades de tinença de droga.

Aquesta intervenció dels Mossos ha posat en alerta la comunitat immigrant de Camp Clar, sobretot la d'origen marroquí, de l'Amèrica Llatina i del Pakistan. Diuen que la policia els tracta amb violència pel simple fet de ser immigrants i ja s'han posat en mans d'un advocat.

La cadena de Qatar es va fer ressò dissabte dels casos del Vendrell i de Camp Clar, i el corresponsal de la cadena a Madrid es va desplaçar al lloc dels fets.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut