L'alcaldable del PSC, Jaume Collboni, avui, dijous, a la Plaça de Sant Jaume (ACN)
L'alcaldable del PSC, Jaume Collboni, avui, dijous, a la Plaça de Sant Jaume (ACN)
Barcelona

Collboni veu "inconcebible" qualsevol opció que no faci alcaldessa Colau

L'alcaldable del PSC a Barcelona tanca definitivament la porta a un govern alternatiu després que Bosch també ho ha rebutjat

Actualitzat

L'alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que és la guanyadora de les eleccions, Ada Colau, a qui li correspon formar un govern "ampli i sòlid", per la qual cosa ha descartat qualsevol altra opció alternativa que passi per pactar amb el PPC, un fet "inconcebible".

L'alcalde en funcions, Xavier Trias (CiU), havia afirmat avui, dijous, al matí, que acceptaria que ERC, el PSC i el PP votessin per ell en la investidura i el "fessin alcalde", a condició que convergents, republicans i socialistes formessin "un govern fort" i els populars en quedessin fora.

En declaracions davant l'ajuntament, el dirigent socialista s'ha mostrat "descol·locat" per la "inconcebible" proposta de Trias, un "error" que ha atribuït "als nervis i desesperació" de l'alcaldable de CiU.

D'una altra banda, ha llançat la proposta que tots els grups municipals facin la setmana que ve una declaració pública conjunta amb un "compromís a favor del Mobile World Congress i l'estabilitat econòmica de la ciutat", per "donar tranquil·litat" als inversors.

I preguntat sobre les declaracions de Colau sobre la subvenció de quatre milions d'euros que l'Ajuntament de la ciutat ofereix al Circuit de Barcelona-Catalunya, que "no és la prioritat", davant de les beques menjador a la ciutat, Collboni ha estat clar: "Si em fan escollir entre Fórmula 1 o beques menjador, és evident que estarem amb el segon".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut