Pla conjunt de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i del segon tinent d'alcalde, el socialista Jaume Collboni, entrant al ple del consis…
Pla conjunt de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i del segon tinent d'alcalde, el socialista Jaume Collboni, entrant al ple del consistori el 27 de maig del 2016 (horitzontal)

Collboni mostra el seu "suport sense embuts" als cossos policials sense qüestionar la proporcionalitat de les actuacions

ACN Barcelona.-El segon tinent d'alcalde i també president del grup municipal del PSC, Jaume Colboni, ha volgut mostrar aquest divendres el seu "suport explícit i sense embuts" als cossos policials en els aldarulls de Gràcia però no ha qüestionat la proporcionalitat de les seves actuacions, com ha fet la seva nova sòcia, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. En un torn obert per Colau al principi del plenari del consistori, tots els grups s'han posicionat sobre el que succeït al barri els últims dies. La CUP ha reclamat a l'Ajuntament que es posicioni "fermament en contra de la brutalitat i impunitat policial".

Collboni ha volgut mostrar el suport del PSC als veïns de Gràcia, molts dels quals, ha dit, estan a favor de l'activitat que es feia al Banc Expropiat però no comparteixen que s'alteri la convivència. En aquest sentit, s'ha posat al costat dels cossos policials, perquè fan una "feina valuosa per garantir la convivència i fer respectar les llibertats". Ha evitat qualsevol referència a la demanda de proporcionalitat que prèviament ha fet Colau. Molt més directe ha estat el president del grup municipal de CiU, Xavier Trias, que si bé ha donat tot el suport al consistori en la lluita contra la violència, ha avisat l'alcaldessa del risc de les seves paraules. "Quan vostè parla de proporcionalitat atenció, perquè vostè està posant en dubte el que fan les forces de seguretat i crec que això no s'ha de fer", ha remarcat. Igualment, Carina Mejías, en nom de C's, ha considerat "intolerable" que Barcelona pateixi aldarulls com els que estan succeint a Gràcia, "que posen en risc la convivència i col·loquen els veïns en una situació d'indefensió". Mejías ha reconegut la tasca dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana, que "no desenvolupen una tasca fàcil", i ha rebutjat qualsevol manifestació de violència. El president del grup d'ERC, Alfred Bosch, ha opinat que el govern de la ciutat ha actuat "amb lleugeresa" en aquesta qüestió, i sempre dóna la "culpa" als altres. "Els incendis s'apaguen a l'hivern, cal previsió. Vostè és la màxima autoritat en matèria de seguretat i amb maduresa ha d'assumir la responsabilitat a tots els efectes, a costa d'impopularitat", ha remarcat Bosch, que també ha demanat disculpes als veïns perquè "no s'ha fet tot el que calia per defensar-los".El popular Alberto Fernández Díaz ha avisat Colau que en aquesta qüestió "no val la equidistància", i no es pot cedir al "xantatge" d'uns grups antisistema als quals se'ls permet molt més del que poden fer els veïns normals. "Se'ls paga el lloguer, se'ls paga la llum, se'ls consent que facin activitats econòmiques irregulars i molestes", s'ha queixat Fernández Díaz, que ha recordat que l'alcaldessa "ha estat un d'ells". "Exerceixi d'alcaldessa sense ocupar el càrrec amb 'k'", ha conclòs. En la línia absolutament contrària, Maria Rovira ha remarcat que el Banc Expropiat no té a veure amb la CUP, però la seva formació dóna suport a "tots els espais alliberats de la ciutat que contribueixen a construir vides dignes als barris". És per això que ha reclamat al consistori que mostri el seu rebuig a la "brutalitat i impunitat policial".

Anar al contingut