Barcelona

Colita renuncia al Premi Nacional de Fotografia: "No té sentit militar contra el PP i córrer a Madrid per pasta"

La fotògrafa catalana renuncia al Premi Nacional de Fotografia del ministeri i assegura que "no té sentit militar contra el PP i córrer a Madrid per pasta"

RedaccióActualitzat

La fotògrafa Isabel Steva Hernández, Colita, ha seguit els passos de Jordi Savall i ha renunciat al Premi Nacional de Fotografia que li va ser concedit pel Ministeri de Cultura. L'artista barcelonina ho ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio":

"No té sentit militar contra el PP i córrer a Madrid per pasta"

Colita ha enviat una carta al ministre José Ignacio Wert en la qual li comunica que "es veu en l'obligació" de rebutjar el guardó perquè prové d'un ministeri que, afirma, "no sé on resideix, ni, fins i tot, si existeix com a tal. En qualsevol cas, jo no el conec".

La fotògrafa critica amb duresa la situació "de pena, vergonya i dolor al cor" de la cultura i l'educació a Espanya i admet que "caldrà esperar amb il·lusió altres temps, altra gent, altres governs, que ens tornin a nosaltres l'orgull i a ells l'honor". Així doncs, davant tot plegat, etziba al ministre: "Senyor Wert, no em ve de gust sortir amb vostè a la fotografia."

Colita puntualitza, però, que la seva condició de ciutadana catalana i la situació actual "no tenen res a veure" amb la seva renúncia.

La renúncia de Colita se suma a la mateixa reacció del músic Jordi Savall, quan va rebutjar el Premi Nacional de Música, com a protesta per la política cultural del ministre José Ignacio Wert.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut