Barcelona

Colau anuncia contactes imminents amb ERC, el PSC i la CUP per explorar possibles pactes

La que previsiblement serà la primera alcaldessa de Barcelona descarta CiU, PP i C's

RedaccióActualitzat

L'endemà de les eleccions, la guanyadora a Barcelona, Ada Colau, ha dit que està segura que la política de pactes li permetrà arribar a l'alcaldia. En una roda de premsa i també en entrevistes a "Els matins" i "El matí de Catalunya Ràdio", Colau ha descartat CiU, PP i Ciutadans com a possibles socis -tot i que no per possibles pactes puntuals de ciutat-, i ha assegurat que avui mateix parlarà amb ERC, el PSC i la CUP, amb qui veu prou punts en comú.

Colau no té una fórmula prefixada i està disposada a valorar tant la possibilitat de compartir el govern municipal com la de governar en solitari amb suports des de fora. A la pregunta sobre si el procés sobiranista serà un impediment en les converses amb ERC i la CUP, Colau ho ha negat.

"Segur que voldrem parlar amb Esquerra i amb la CUP. El tema de la independència no ha de ser cap problema, perquè a Barcelona en Comú hi ha persones independentistes i persones que no ho són", ha dit Colau, i ha afegit que "des del primer dia hem estat compromesos amb el dret a decidir".

Colau, però, no només ha interpel·lat les forces polítiques, sinó que també ha assegurat que es posarà en contacte de seguida amb els agents socials, "perquè han de ser protagonistes d'aquesta nova manera de governar", ha dit. I és que la líder de Barcelona en Comú ha assegurat que la seva victòria demostra que "es poden canviar les formes de fer política, més cooperativa, davant de sigles i interessos partidistes".

A més de reiterar el missatge de la victòria de David contra Goliat, Colau ha dit que serà "l'alcaldessa dels 73 barris d'aquesta ciutat". "Voldrem governar per a tothom -ha assegurat-, però celebrem que hi ha hagi hagut especial mobilització als barris on pitjor ho estan passant."

La que previsiblement serà la primera alcaldessa de Barcelona també ha donat ja una primera pista dels compromisos que adquirirà quan ho sigui:

"Aturar desnonaments, acabar amb pobresa energètica, cobrir beques menjador i les necessitats dels més grans, obrir les portes de l'administració municipal amb transparència."

Colau ha agraït la trucada de felicitació de Trias, la primera que va rebre. Ha explicat que el candidat de CiU va ser el primer de parlar-li com a alcaldesssa de Barcelona, però més enllà d'un agraïment de les formes, ha demanat a l'encara alcalde de Barcelona que aturi la firma de contractes que poden comprometre el pressupost de la ciutat.

Els socis d'Ada Colau a Barcelona en Comú, Iniciativa Verds, s'han felicitat pel triomf a l'alcaldia de Barcelona, però ja han matisat que serà dificultós obtenir un pacte perquè estan molt lluny d'una majoria còmoda. Amb tot, l'objectiu -han dit- passa per protegir aquesta majoria d'esquerres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut