Sant Joan Despí

Colau sobre el referèndum: "La qüestió no és si és pactat o no, sinó que sigui efectiu"

L'alcaldessa de Barcelona afirma que "a fons i fins al final amb el referèndum" hi han estat sempre, però exigeix que es concreti com es vol fer

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona i referent de l'espai polític dels "comuns", Ada Colau, ha fet servir aquest dimecres una expressió de Carles Puigdemont per afirmar que "a fons i fins al final amb el referèndum" la seva força política hi ha estat sempre i que mai no se n'han mogut.

Entrevistada al programa de TV3 "Els matins", Colau ha reclamat, però, que el govern concreti com pensa fer aquest referèndum perquè sigui efectiu i ha dit que fins que no hi hagi una proposta concreta no la podran valorar. Implícitament ha admès que seria favorable a un referèndum unilateral:

"Crec  que la qüestió no és pactat o no pactat, sinó que sigui efectiu. Nosaltres això és el que vam situar a la cimera pel referèndum. Que sigui efectiu què vol dir? Doncs això és el que s'ha de definir i això és el que la proposta del govern encara no ha explicat. Per tant jo vull ser prudent i fins que no hi hagi una proposta sobre la taula crec que l'espai polític en el que participo estarà encantat de valorar-la."

"No li diguem referèndum a una cosa que no sigui referèndum. Per a mi el més important ara és que quan diem referèndum jo vull pensar que estem parlant d'interpel·lar al conjunt de la població de Catalunya i no només a una part, crec que això és molt important. Hauríem de parlar del reconeixement internacional, perquè si no et reconeixen el que fas t'ho dius a tu mateix, em sembla. Després s'ha de veure com es garanteix la seguretat dels funcionaris, perquè si es fa amb voluntaris entenc que s'està parlant d'una mobilització."

Ada Colau ha reiterat que sempre han estat a favor de fer un referèndum i que han fet esforços perquè a la resta d'Espanya ho acceptin. Colau ha afegit que el president Puigdemont li ha "semblat sincer"  quan ha afirmat que no es tornarà a presentar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut