Colau: "Si hi ha bloqueig tots haurem de respondre davant la ciutadania i si cal anar a una qüestió de confiança s'hi va"

ACN Barcelona.-L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha avisat aquest dijous l'oposició que si no hi ha acord pressupostari i es bloqueja la seva tramitació, tothom haurà de donar explicacions als ciutadans sobre la seva actitud. "Tots nosaltres haurem de respondre davant la ciutadania. El pressupost són desenes de milions per intervenir en barris que no poden esperar", ha advertit en una entrevista a BTV, on ha deixat clar que està disposada a recórrer a l'opció de la qüestió de confiança per aprovar els comptes com a últim recurs. "Si cal anar-hi s'hi va", ha dit. L'alcaldessa ha apel·lat a la responsabilitat dels grups i ha opinat que hi ha marge per negociar fins dimarts, però ha reconegut que en alguns partits "hi ha hagut una tendència a prioritzar la política d'interès a curt termini, electoralista, per davant de l'interès general".

Colau ha considerat que és "perfectament possible" aprovar els pressupostos a partir de la proposta que ha fet el govern municipal, i s'ha obert a negociar i a dialogar tot el que sigui necessari, tot recordant que el que es produeix dimarts no és res més que una aprovació inicial. "Si el discurs que fem totes les formacions polítiques és que s'ha de posar la ciutat per davant de les sigles, si tots ens ho creiem, estem obligats a seure i a buscar consensos", ha opinat, i ha insistit que no està demanant als grups que li donin "carta blanca en res", sinó que seguin a parlar.En aquest sentit, ha remarcat que la proposta pressupostària incorpora inversions en barris que ho necessiten, la creació d'escoles bressol i biblioteques i la tarificació social del transport, entre altres qüestions. Seria una "irresponsabilitat per part de tothom", ha dit, "no fer el màxim possible per arribar a un acord".Ara bé, en tot cas, també ha volgut explicitar la seva disposició a vincular els pressupostos a una qüestió de confiança. "Si hi ha formacions que no en volen ni parlar, el que ho he de fer és el màxim possible perquè hi hagi pressupost, i si cal anar a una qüestió de confiança s'hi va", ha assenyalat.Colau ha assegurat que no està en el càrrec per defensar la seva "cadira o el seu partit", i ha defensat que la seva responsabilitat és fer el màxim possible perquè hi hagi pressupostos, tot i que "a ningú li agrada" haver-se de sotmetre a una qüestió de confiança.L'alcaldessa ha constatat que l'actitud dels grups de l'oposició ara mateix respon a un context nou, amb una "competència entre partits per veure qui lidera aquest espai". Ha posat d'exemple CiU i ERC. "Estem veient moltes coses que no s'havien vist mai", ha dit. En aquest punt s'ha referit a la proposta convergent de crear un govern alternatiu o a la condició que posen els republicans per negociar els pressupostos relativa a la reciprocitat entre els comptes de Barcelona i els del Parlament. Colau ha recordat al líder d'ERC que ell es va presentar a les eleccions a l'Ajuntament i no a les de la Generalitat. En preguntar-li concretament sobre ERC, ha recordat que el govern ha arribat a molts acords amb els republicans, tot i que ha reconegut que ells han optat per tenir una "línia més dura" des de fa uns mesos. De tota manera, ha volgut interpel·lar tots els grups, no només ERC.

Anar al contingut