Colau: "Si el PSC dona suport al 155, a Barcelona en Comú obrirem un període de reflexió"

L'alcaldessa de Barcelona confia que la situació política es recondueixi, però apunta que "el pitjor dels escenaris" podria trencar el pacte de govern municipal

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, confia que la situació política es recondueixi i no s'arribi ni a una DUI ni a l'aplicació de l'article 155, perquè "els efectes concrets de les dues opcions són dolentes" i "els governants no es poden desentendre de les conseqüències de les seves decisions".

Preguntada sobre la continuïtat del pacte de Barcelona en Comú i el PSC a l'ajuntament de la capital catalana si el PSC dona suport a l'aplicació del 155, Colau ha declarat, en una entrevista en el programa "Els matins" de TV3, que "el pacte amb el PSC funciona bé" i que farà "tota la feina possible per defensar-lo i per ampliar-lo si fos possible" a altres formacions.

 

Colau ha explicat que, ara per ara, està treballant amb el PSC perquè no doni suport al 155, i també que li consta que molts dirigents del partit no volen que s'apliqui. En aquest sentit ha recordat que el 155 s'ha de votar al Senat, "on per part del PSC hi ha José Montilla", i ha fet la següent reflexió: "Algú es pot imaginar un president de la Generalitat de Catalunya votant a favor d'intervenir l'autogovern, o sigui en contra de les institucions de Catalunya?"

Per això, ha dit, "confio que imperi el sentit comú i entre tots fem pressió perquè hi hagi una taula de diàleg i no l'aplicació del 155".

Amb tot, segons l'alcaldessa, "si finalment aquest escenari, que és el pitjor dels escenaris, s'acabés produint s'obriria un període de reflexió dins de Barcelona en Comú i es valoraria quines són les conseqüències d'aquesta decisió".

Cap suport a una DUI

Colau també ha insistit que no donaran cap suport a una declaració unilateral d'independència, perquè "la via unilateral és un error estratègic, també, de l'independentisme, perquè redueix els consensos i redueix les majories socials". 

En aquest sentit, Colau ha defensat que "després de l'1-O l'estat de les autonomies està acabat i hem de treballar per trobar nous camins que permetin avançar en l'autogovern de Catalunya".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut