Barcelona

Colau retira els pressupostos de l'ajuntament per falta de suport

Els regidors se n'han assabentat per un tuit de la presidenta de la comissió, Carina Mejías, de Ciutadans

RedaccióActualitzat

El govern d'Ada Colau s'ha vist obligat a retirar els pressupostos de l'Ajuntament de Barcelona en no tenir els suports necessaris per aprovar-los a la comissió d'economia, reunida aquest dimarts a la tarda. Els regidors se n'han assabentat per un tuit de la presidenta de la comissió, Carina Mejías, de Ciutadans, a qui tots han recriminat aquesta manera de fer-ho públic.

Aquest nou revés de Colau arriba l'endemà que el govern tirés endavant, "in extremis", la proposta d'ordenances, pactada principalment amb el PSC. Per als pressupostos, Colau només tenia assegurats els vots de la CUP, mentre que tant Convergència com Unió, Ciutadans i el PP s'hi oposaven frontalment. El govern municipal assegura que l'escenari electoral ha influït negativament en les negociacions, però que hi ha temps per arribar a acords.

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha assegurat que han pres aquesta decisió per raons d'oportunitat política i ha indicat que la proximitat de les eleccions del 20-D dificulta l'acord.

L'oposició acusa el govern de falta de diàleg i de presentar un projecte de pressupostos que no dóna resposta a les necessitats de la ciutat. A partir d'ara, el govern municipal haurà de continuar negociant per intentar trobar els suports suficients per poder aprovar-ne la tramitació. 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut