Resposta d'Ada Colau al comunicat de bancs i caixes
Resposta d'Ada Colau al comunicat de bancs i caixes
Barcelona

Colau respon a la banca que, si vol estabilitat, deixi de desnonar i torni les preferents

Ada Colau respon al comunicat de bancs i caixes amb un article de la Constitució i l'ANC fa una crida a la societat perquè no faci cas de les amenaces

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha respost aquest dissabte al comunicat conjunt de l'Associació Espanyola de Bancs i la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvi.

Colau fet servir el seu compte de Twitter per reclamar que la banca compleixi el que diu la Constitució sobre el dret a l'habitatge i ha demanat als banquers que demanen estabilitat que deixin de desnonar i tornin les preferents.

 


L'alcaldessa de Barcelona respon així a l'advertència que entitats com CaixaBank o el Banc Sabadell podrien deixar el territori català en cas de secessió.

L'article 33 de la Constitució estableix la funció social de l'habitatge i diu que ningú podrà ser privat dels seus béns i drets si no és per una causa justificada d'utilitat pública o interès social.

L'ANC denuncia el xantatge de la banca

L'ANC considera que el comunicat conjunt de l'Associació de Bancs i la Confederació de Caixes és un "intent de xantatge" a la societat catalana que només vol generar por i inseguretat, i fa una crida a no fer cas de les amenaces.

Economistes per la Independència nega que la independència comporti riscos econòmics tal com defensa la banca espanyola. Per argumentar-ho cita l'informe "Una Catalunya dins de la UE i de la zona euro", que conclou que una Catalunya independent quedaria sempre, durant i després d'un període transitori de negociació, dins la UE i dins l'eurozona.

A més, l'ANC assegura que el Banc Sabadell i Caixabank són "bancs sistèmics" de la UE perquè des del 2014 estan dins del sistema de supervisió del Banc Central Europeu i, per tant, ja no depenen del Banc d'Espanya. Per aquest motiu, l'entitat afirma que la liquiditat dels bancs i, conseqüentment, de les empreses i famílies, està garantida pel BCE.

Anar al contingut