Barcelona

Colau referma amb les entitats la lluita contra els desnonaments la vigília de la cimera pel recurs al TC

L'alcaldessa de Barcelona es reuneix amb les entitats socials abans de la cimera d'aquest dimarts i diu que en quatre mesos s'han aturat més de 600 desallotjaments

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha qualificat d'"immoral i il·legítima" la decisió del govern espanyol en funcions de recórrer al Tribunal Constitucional la llei contra els desnonaments i la pobresa energètica. Colau ha assegurat que, en quatre mesos, la norma ha permès aturar 639 desallotjaments a la capital catalana i ha promès que el consistori que encapçala "seguirà actuant" per aplicar els objectius de la normativa, com va aprovar l'Ajuntament i va anunciar també el govern.

L'alcaldessa s'ha reunit amb les entitats socials la vigília de la cimera convocada pel president de la Generalitat entre el govern, els ajuntaments de l'àrea metropolitana de Barcelona, grups parlamentaris i entitats socials per parlar d'aquesta qüestió. En aquest sentit, ha subscrit del tot les propostes del grup promotor de la llei contra els desnonaments i la pobresa energètica per combatre el recurs del PP al TC.

Colau confia que ningú faci "un pas enrere" a la cimera i, fins i tot, que en surti reforçada la lluita perquè ningú es quedi al carrer o li tallin subministraments com l'aigua o la llum.

"Que tots plegats fem el màxim possible i el més coordinadament possible. Tant de bo el sotrac provocat per l'anomalia que ha generat el govern en funcions del Partit Popular serveixi perquè fem un pas endavant en la coordinació i a millorar l'efectivitat de les nostres accions."

L'alcaldessa ha denunciat que l'executiu espanyol "incompleix les seves obligacions de vetllar pels drets fonamentals", com és l'accés a un habitatge, a més de "criminalitzar alguns dels col·lectius" que combaten els desnonaments.

L'Ajuntament de Barcelona ha fet fins a l'abril 1.500 requeriments a grans propietaris de pisos buits perquè els destinin a lloguer social. D'aquests, se n'han atès mig miler. També s'han obert 17 expedients sancionadors per no avenir-s'hi. Amb la llei recorreguda al TC, ha quedat pendent que es poguessin destinar a famílies en situació molt vulnerable 149 pisos més.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut