Ada Colau, entrevistada al programa "El suplement"
Ada Colau, entrevistada al programa "El suplement"
Barcelona

Colau reclama més mossos per la pressió generalitzada a causa de la inseguretat

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit al programa "El suplement", de Catalunya Ràdio, que les elits econòmiques i les empreses amb interessos especulatius estan darrere de la candidatura de Manuel Valls.

"Sabia que apareixeria algú com Valls, perquè sabíem que hi havia unes elits econòmiques que, si ja estaven inquietes el 2015, amb la possibilitat que tornem a guanyar com diu el baròmetre municipal i moltes enquestes, sabíem que s'estaven movent i ens arribaven comentaris en aquest sentit que estaven buscant un candidat."

Segons Colau, la seva política contra les grans empreses immobiliàries i de serveis públics ha generat malestar en aquests sectors.

"Ens enfrontem amb l'especulació, ens enfrontem als fons voltors, parlem de municipalitzar l'aigua.... Hi ha una multinacional que té ara mateix, de forma judicialitzada, la competència de l'aigua, que ens fica querelles i recursos constantment. Ens hem enfrontat a l'oligopoli de l'energia i hem creat l'operador públic municipal d'energia més gran de tot l'estat, i tot això toca interessos."

En aquest sentit, Ada Colau aspira a tornar a guanyar les eleccions, però no renuncia a participar en una coalició de forces progressistes per governar Barcelona, encara que no sigui la força més votada.

També ha reconegut que a la ciutat hi ha hagut un repunt de la inseguretat durant l'últim any, i reclama a la Generalitat que hi destini la majoria dels mossos de la nova promoció que s'han d'incorporar al cos.

"Espero que una part dels 1.500 mossos de la nova promoció puguin venir a Barcelona, perquè som capital de Catalunya i tenim una pressió generalitzada, que no és només de veïns i veïnes, que tenen tot el dret a tenir la màxima seguretat, sinó també de milions de turistes."

Respecte a l'1 d'octubre, l'alcaldessa de Barcelona creu que estem pitjor que fa un any perquè hi ha líders independentistes presos, però també considera molt positiu que hi hagi hagut un acord per treure el govern de Mariano Rajoy, i creu que s'ha de continuar treballant en els consensos que han generat aquest canvi.

"Si aquestes persones estan a la presó, és evident que no hi ha normalitat i fins que no puguem parlar en condicions d'igualtat, encara ens queda molt. Per tant, la situació és molt complicada i no banalitzo amb això, però el que hem de veure és què fem per resoldre-ho. Hem fet fora el PP i el clima ha canviat radicalment: ha baixat la tensió, hi ha una interlocució amb l'Estat. Doncs seguim per aquest fil."

 

Anar al contingut