Barcelona

Colau ofereix als propietaris de pisos turístics il·legals convertir-los en pisos socials

L'Ajuntament de Barcelona els perdonarà part de la sanció si cedeixen els habitatges a la Mesa d'Emergència Social del Consorci de Vivenda de Barcelona per destinar-los a lloguer social

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona vol convertir els apartaments turístics il·legals en pisos de lloguer social a Ciutat Vella. El consistori d'Ada Colau ha ofert als propietaris d'aquests pisos condonar-los part de la sanció si els cedeixen a la Mesa d'Emergència Social del Consorci de Vivenda de Barcelona per destinar-los a lloguer social.

La iniciativa es farà extensiva a les plataformes intermediàries -com Airbnb i Booking- perquè facilitin al consistori les dades dels pisos turístics que ofereixen malgrat que no tenen el número de registre de la Generalitat. Així mateix es multarà aquestes plataformes si no col·laboren, segons ha explicat en roda de premsa el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello.

Acompanyat per la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, Pisarello ha explicat que també posaran en marxa una campanya que "busca la complicitat dels turistes per detectar" els apartaments il·legals, i que els convida a donar informació i proves si s'allotgen en un d'ells.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut