Colau no participarà a les rebudes oficials al rei pel Mobile World Congress

Ho ha avançat el programa "El suplement", de Catalunya Ràdio

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no rebrà el rei Felip VI en els actes oficials del Mobile World Congress (MWC). Ho avança el programa "El suplement", de Catalunya Ràdio.

De rebudes al rei, n'hi ha dues: una que es fa abans del sopar, aquest any a l'entrada del Palau de la Música, i una altra dilluns, al mateix saló.

Colau ha explicat que no serà a la recepció per "responsabilitat institucional amb els milers de persones que van patir les càrregues policials" del dia 1 d'octubre.

 

"He comunicat a protocol de la casa reial que no participaré a les habituals rebudes oficials al Rei. Ara mateix no pertoca per responsabilitat institucional davant de les milers de persones que van patir càrregues policials duríssimes i arbitràries a 27 escoles de la nostra ciutat l'1-O"

 

L'alcaldessa de Barcelona diu que el rei s'ha posicionat amb les tesis "mes dures i repressives" abandonant la neutralitat del seu càrrec. Diu que Felip VI va demostrar "empatia zero".

 

"En comptes de mantenir-se neutral i cridar a la concòrdia es va posicionar amb les tesis més dures i més repressives"

"Una cosa és el respecte institucional i l'altra és retre homenatge"

 

Aquesta va ser la rebuda al rei de fa dos anys, en unes imatges en què es pot veure Carles Puigdemont i Carme Forcadell.

Colau no participarà en aquestes rebudes oficials, però sí que assistirà al sopar de benvinguda de l'MWC i a la inauguració del congrés per donar el seu suport institucional a la mostra.

Crítiques de PP i Ciutadans

La decisió de Colau no ha agradat ni a PP ni a Ciutadans. El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha acusat l'alcaldessa d'actuar de cara a la galeria.

La portaveu de Cs a l'Ajuntament de Madrid, Begoña Villacís, ha afirmat que l'alcaldessa de Barcelona demostra tenir "poca educació" i "falta de respecte institucional".

El president del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha assegurat que el rebuig de l'alcaldessa, Ada Colau, a la recepció oficial de Felipe VI és un "boicot a Barcelona perquè posa en risc i torpedineja" el congrés.

 

"Ada Colau s'ha convertit en l'alter ego' de la CUP a Barcelona"

 

Primera visita del rei des de l'octubre

La visita del rei és la primera des del referèndum i el seu discurs del 3 d'octubre. Felip VI farà un discurs al sopar d'inauguració del congrés de mòbils.

Al sopar del Mobile, no hi assistiran els representants municipals d'ERC i la CUP, en protesta per la presència del rei. El president del Parlament, Roger Torrent, no hi ha confirmat la seva assistència.

Sí que aniran al sopar la vicepresidenta de l'executiu, Soraya Sáenz de Santamaría; el ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, i el delegat del govern a Catalunya, Enric Millo.

ARXIVAT A:
Procés catalàMobile World CongressReferèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut