L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
Barcelona

Colau no anirà a la manifestació de l'11-S per la seva "referència explícita" al 27-S

L'alcaldessa diu que probablement s'abstindrà en el ple sobre l'adhesió de Barcelona a l'AMI

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no anirà a la manifestació de l'11 de setembre a la Meridiana perquè diu que fa una "referència explícita" a les eleccions catalanes del 27 de setembre. "En el meu rol institucional, és millor separar les coses", ha manifestat l'alcaldessa a RAC 1, on ha recordat que els últims anys sí que ha anat a les convocatòries de la Diada com a ciutadana, però com a alcaldessa ha optat ara per no fer-ho.

Colau considera que aquest any es viu una "situació d'excepcionalitat, sobretot per culpa del PP". En qualsevol cas, Colau ha garantit que hi haurà presència institucional de l'Ajuntament en tots els actes.

L'alcaldessa ha admès que al ple en què l'Ajuntament votarà sobre l'adhesió de Barcelona l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) el pròxim dilluns 7 de setembre, probablement s'abstindrà tot i que diu que estan "encantats" que es faci el debat. L'alcaldessa de la capital catalana ha insistit en el compromís de BComú amb el "dret a decidir" de Catalunya però també ha criticat els grups municipals independentistes que han forçat aquest ple per haver-ho fet "amb precipitació en un context electoral" abans del 27-S.

Sobre la carta publicada per l'expresident del govern espanyol Felipe González al diari "El País" sobre el procés independentista, Colau ha dit que s'han sentit "profundament insultats". "Estaria bé que el senyor González estigués a l'altura del seu excàrrec i demanés disculpes", ha afegit. Colau creu que la missiva de González és greu per dues coses: per "banalitzar el nazisme equiparant-lo amb un moviment cívic exemplar" -com ha qualificat el procés sobiranista- i per haver-ho fet per escrit, la qual cosa considera que ho agreuja per haver tingut temps a reflexionar abans de pronunciar-se.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut