El candidat de Catalunya en Comú el 21-D, Xavier Domènech; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; Vicenç Navarro i Elisenda Alamany, en una de l…
El candidat de Catalunya en Comú el 21-D, Xavier Domènech; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; Vicenç Navarro i Elisenda Alamany, en una de les votacions de l'assemblea. Imatge de l'11 de novembre del 2017. (horitzontal)

Colau no aclareix què va votar en la consulta interna sobre el PSC i nega que BComú s'hagi alineat amb l'independentisme

ACN Barcelona.-L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no ha aclarit aquest dilluns què va votar en la consulta interna de BComú per decidir sobre el trencament del pacte de govern amb el PSC, tot i que assegura que se sent "identificada" amb el resultat. En declaracions a Rac 1, Colau ha negat que el seu partit s'hagi alineat amb l'independentisme per haver apostat per la ruptura amb els socialistes, i ha recordat el seu rebuig al 155 però també a la DUI, "les dues coses més terribles que li han passat a Catalunya en molt de temps". Sobre la intervenció de la Generalitat, ha subratllat que la postura del PSC ha caigut "com una bomba atòmica" a Catalunya, no només per donar suport al 155, sinó també per "avalar" l'empresonament de mig govern. Tot i així, ha dit que confia que la relació del PSC no es trenqui, sinó que es transformi i puguin arribar a acords puntuals.

Colau ha rebutjat que BComú hagi optat per "plegar-se" als independentistes, com asseguren partits com el mateix PSC o Cs. "Tothom sap que jo no sóc independentista i que sóc molt crítica amb la DUI", ha argumentat. No ha volgut aclarir quin va ser el sentit del seu vot en la consulta interna sobre el trencament del pacte de govern amb els socialistes, tot i que ha assegurat que s'identifica "plenament" amb el resultat, ja que el fet que la ruptura s'hagi imposat per pocs punts expressa també la "tristor" de BComú per haver hagut d'arribar a aquesta situació. Ha remarcat que ella sempre ha defensat el pacte de ciutat amb els socialistes, però ha opinat "que el que ha passat és suficientment greu com perquè la relació amb el PSC no es trenqui, sinó que canviï". "El comportament del PSC ha caigut com una bomba atòmica a Catalunya emparant l'onada repressiva que suposa tenir mig govern a la presó", ha insistit.I és que Colau ha assenyalat que els socialistes no només han donat suport al 155, sinó que "han avalat l'empresonament de la meitat del govern". També ha criticat el seu "viratge cap a la dreta", amb Miquel Iceta fent-se fotos amb Xavier Garcia Albiol i pactant amb Unió i incloent en les seves llistes persones de Societat Civil Catalana. L'alcaldessa ha subratllat que ella ha intentat per tots els mitjans que els socialistes reconsideressin la seva posició, parlant personalment tant amb Iceta com amb Collboni. Tant de bo, ha dit, haguessin fet una consulta a la seva militància sobre el 155, perquè s'ha mostrat convençuda "al 100%" que les bases s'haguessin posicionat en contra. "Arribem a aquesta consulta per la falta de diàleg del Partit Socialista, que tampoc van escoltar les seves bases", ha insistit.Apel·la a la responsabilitat dels grups amb els pressupostosTot just el dia abans que es produeixi una primera votació sobre els pressupostos, ha apel·lat a la "responsabilitat" dels diferents grups municipals, "perquè l'última institució que continua funcionant a Catalunya és l'Ajuntament". Al seu parer, qualsevol grup podria avalar-los si col·loca els interessos de la ciutat per davant dels de partit.Colau ha reconegut que quedar-se amb onze regidors serà més complicat, en aquest cas i en la resta de qüestions que hagi d'aprovar l'Ajuntament, però ha recordat que abans de pactar amb el PSC i també amb els socialistes al govern, sempre s'han hagut de buscar acords per aconseguir la majoria absoluta al consistori. "Tenim la mà trencada", ha dit.

Anar al contingut