Ada Colau
Colau, en una imatge d'arxiu
Barcelona

Colau no aclareix encara si facilitarà que es pugui votar l'1-O

L'alcaldessa de Barcelona mostra "plena disposició" a col·laborar-hi, però espera la decisió del TC i el consell del secretari municipal abans de respondre la carta de Puigdemont i Junqueras

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, encara no ha contestat la carta del president i vicepresident de la Generalitat, que han demanat als alcaldes de tot Catalunya que confirmin els col·legis electorals en 48 hores.

Abans de contestar, la dirigent de Barcelona en Comú espera a saber què decideix el Tribunal Constitucional sobre el recurs que el govern de Mariano Rajoy ha presentat contra la llei del referèndum i la convocatòria de l'1-O.

 

♦ Colau a Facebook: "No sembla que sigui un referèndum efectiu i amb garanties"

 

L'alcaldessa consultarà la decisió al secretari municipal i als serveis jurídics de l'Ajuntament. Ho ha anunciat en dos tuits, en què ha reiterat la "plena disposició a facilitar la participació", però "sense posar en risc" la institució ni els funcionaris.

 

 

Des de l'oposició, Xavier Trias li ha demanat en un missatge de vídeo que doni suport al referèndum. En canvi, el PP i Ciutadans li han demanat que no cedeixi locals. Els populars li han advertit que s'exposa a accions judicials si col·labora amb el referèndum.

El PSC, que té un acord de govern amb els comuns, ha assegurat que la decisió de l'Ajuntament "s'adequarà en tot moment a les lleis i a les decisions dels tribunals". El primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha afegit que actuaran d'acord amb les indicacions del secretari municipal i els serveis jurídics.

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut