Barcelona

Colau manté la porta oberta a Esquerra per "incorporar-se a la responsabilitat de govern"

Colau defensa que l'acord amb el PSC no representa cap contradicció amb els postulats defensats durant la campanya

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, considera que el més lògic seria que Esquerra se sumés al pacte de govern que la seva formació i el PSC ja han segellat.

"Sap que té la porta oberta per incorporar-se a la responsabilitat de govern."

En "L'entrevista del diumenge" al 3/24, Colau, que dilluns farà justament un any que és en el càrrec, ha assegurat que el govern ha arribat a acords en temes puntuals amb altres forces d'esquerres de l'Ajuntament, i que això fa pensar que no seria estrany ampliar el pacte de govern.

Colau defensa que l'acord amb el PSC no representa cap contradicció amb els postulats defensats durant la campanya, i assegura que fins ara no han renunciat a res del que deia el programa de Barcelona en Comú. L'alcaldessa ha reconegut tenir "diferències" amb el PSC, però ha assenyalat que "aquí, qui mana són els ciutadans, que ens van donar suport, però en minoria".

Metro, turisme i el Banc Expropiat

Respecte al conflicte laboral del metro de Barcelona, en el qual s'han anunciat noves aturades coincidint amb la celebració a la ciutat del festival Sónar, l'alcaldessa ha confiat que es "pugui arribar a un acord, amb bona voluntat".

"Hem de pensar en tot: en la millora del servei i en l'abaixada de tarifes. De moment, les hem congelat posant una aportació extraordinària de l'Ajuntament, però l'ideal seria poder-les abaixar perquè molta més gent pugui fer servir el transport públic. I, evidentment, millorar les condicions laborals. Conjugar tot això fa que no puguis atendre totes les demandes, però espero que amb bona voluntat i dins dels límits que tenim, aquest acord del metro es pugui fer aviat."

La imatge de Barcelona "no es veu amenaçada" per les vagues en el transport públic, ha considerat, perquè és una ciutat "molt estimada", com ha constatat en tots els viatges que ha fet en el seu primer any com a alcaldessa.

Sobre el turisme, Colau ha defensat la moratòria de construcció de nous establiment hotelers:

"Al centre no pot créixer perquè hi ha zones, ja no el Gòtic o la Barceloneta, sinó que s'amplia fins a l'Eixample i fins a Gràcia, on el nombre de llits de turistes tripliquen el nombre de veïns. Això són uns indicadors de desplaçament de població i de gentrificació que són perillosos per a totes les grans ciutats."

I sobre Gràcia, l'alcaldessa assegura que vol parlar amb tothom, però sense aldarulls.

"Vam fer una crida a tothom, vam estar parlant molt amb el teixit veïnal perquè arribés per tots els canals directes i indirectes, perquè si realment tots estem pel barri de Gràcia i pels veïns i veïnes de Gràcia i per defensar el barri, hem d'escoltar el barri. I si el barri diu: 'no volem aldarulls', no s'han de produir aldarulls. I a partir d'aquí, parlem-ne."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut