Barcelona

Colau fitxa Pere Macias per liderar la connexió dels dos tramvies per la Diagonal

L'exconseller de Política Territorial i Obres Públiques serà el director estratègic del projecte, segons ha pogut saber TV3

RedaccióActualitzat
L'alcaldessa Ada Colau contracta l'exconseller de Política Territorial i Obres Públiques Pere Macias per liderar la connexió dels dos tramvies a la Diagonal. Segons ha pogut saber TV3, el fins fa poc diputat per Convergència al Congrés serà el director estratègic del projecte.

Serà Macias, doncs, el que haurà de donar un impuls definitiu al projecte, un cop els estudis tècnics encarregats per l'Ajuntament han avalat la connexió del tramvia a la Diagonal proposada per Macias i l'han considerat l'opció de connexió més eficient. Aquest projecte té un cost de 175 milions d'euros i es preveu que atrauria uns 222.000 usuaris i reduiria en 12.500 els cotxes que hi circulen habitualment. Fer passar el tramvia per la Diagonal, però, obligarà a eliminar dos carrils de circulació de vehicles, i també es preveu que el tramvia assumeixi els viatgers d'algunes línies d'autobús.

Macias es farà càrrec d'un dels projectes estrella del govern de Barcelona en Comú, amb l'escull de tenir l'oposició de Xavier Trias. Fa un mes, l'oposició gairebé en bloc es feia una foto conjunta per reclamar a Colau, precisament, consens, i que no es prenguessin decisions precipitades.

En la seva època com a conseller d'obres públiques, Macias va defensar l'extensió de la xarxa de tramvia. De fet, va ser un dels impulsors de la recuperació del tramvia a Barcelona, amb l'arribada del Trambaix. Macias, que és ara president del Cercle d'Infraestructures, és partidari del transport públic i de limitar el vehicle privat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut