Barcelona

Colau estudia accions legals contra el PP per acusar-la de filoetarra

La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca considera "immoral" que la delegada del govern espanyol a Madrid l'hagi acusat de donar suport a grups favorables a ETA i denuncia que ha rebut amenaces de mort els últims dos dies.

RedaccióActualitzat
La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca considera "immoral" que la delegada del govern espanyol a Madrid l'hagi acusat de donar suport a grups favorables a ETA, en referència a Bildu, Sortu i a una manifestació per l'acostament dels presos. Ada Colau creu que es tracta d'una "cortina de fum" per no modificar la Llei Hipotecària, tot i la sentència de la justícia europea que l'ha declarat il·legal.

"És realment immoral, i no descartem accions legals per la difamació i el clima de confusió i tensió", ha explicat Colau, que ha assegurat que ha rebut "amenaces de mort" els últims dos dies a través de les xarxes socials.

Colau ha lamentat que "s'inventin barbaritats per intoxicar i criminalitzar un moviment ciutadà molt ampli, transversal i plural" i ha negat que el col·lectiu recorri a la violència i la coacció. "L'únic cas de violència és el que fan les entitats financeres", ha conclòs.

Rebuig de l'ACVOT
 

Les crítiques a Ada Colau per part de la representant del PP han trobat una resposta contundent en l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT). L'organització ha demanat la dimissió de Cifuentes perquè entén que les acusacions estan "fora de lloc" i suposen una "falta de respecte" a les víctimes de la violència d'ETA.

"La PAH no té res a veure amb els etarres", sinó que "reivindica els drets desl ciutadans", ha afirmat el president de l'ACVOT, José Vargas. 

Suport dels partits

Entre els que han sortit en defensa de Colau hi ha ERC, que, mitjançant la portaveu del partit, Anna Simó, que ha assegurat que la delegada madrilenya "es desautoritza ella mateixa" amb unes declaracions "tan lamentables", de les quals ja s'ha desmarcat la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho. Simó ha reclamat al PP que "cridi a l'ordre" Cifuentes i ha defensat l'activisme de la PAH.

"Quan la via institucional ha rebutjat el sentir generalitzat de la població i ha intentat fins i tot no admetre a tràmit una iniciativa col·lectiva, la mobilització és un dels pocs instruments que queden", ha argumentat la portaveu republicana.

Simó ha defensat que és "legítim perseguir un diputat o càrrec públic en els seus actes públics" i ha diferenciat aquest activisme del que consisteix a "ficar-se en la seva vida privada i abordar el seu habitatge". ​

També el PSOE ha qualificat de "barbaritat" vincular el moviment contra els desnonaments amb ETA. Els socialistes han denunciat la "falta de respecte" que suposa per a una lluita "legítima" que està fent una "pressió social efectiva i que està aconseguint moltes coses", ha afirmat el diputat Antonio Hurtado, un dels portaveus econòmics del PSOE.

I des d'ICV-EUiA, el portaveu adjunat al Parlament, Joan Mena, ha criticat que es vulgui comparar la feina de la PAH amb la "kale borroka", quan des de la plataforma "treballen des del pacifisme per mobilitzar-se en benefici dels interessos col·lectius de la ciutadania". Mena, que ha instat Mariano Rajoy a destituir la delegada del seu govern a Madrid, ha lamentat que es vulguin "criminalitzar els moviments socials i les reivindicacions legístimes". 
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut