Ada Colau amb Xavier Domènech al fons
Ada Colau amb Xavier Domènech al fons
Barcelona

Colau estén la mà a Podem, però li demana que vagi "més enllà de les sigles"

En un acte obert a Barcelona, l'alcaldessa Ada Colau ha fet una crida a la confluència, però ha reconegut que l'acord encara no està tancat.

RedaccióActualitzat

Barcelona en Comú estén la mà a Podem per concórrer plegats a les eleccions generals. En un acte obert a Barcelona, l'alcaldessa d'aquesta ciutat, Ada Colau, ha fet una crida a la confluència, però ha reconegut que l'acord encara no està tancat.

Davant d'un pavelló de l'Estació del Nord ple a vessar, Colau ha reconegut diferències amb la formació de Pablo Iglesias però l'ha definit com el millor aliat a l'Estat. Per això ha deixat ben oberta la porta a pactar una candidatura de confluència.

"Companys de Podem us demano que seguiu sent valents. Més enllà de les sigles el que importa realment són els procesos de canvi i el protagonisme de la gent"

Barcelona en Comú planteja que la candidatura de confluència sigui una proposta catalana amb grup propi al Congrés.

L'alcaldessa assegura que el canvi no el farà el PP ni tampoc Convergència, a qui ha acusat de "disfressar-se de sobiranistes" en un moment en què estan "fins a dalt de corrupció política". Tampoc creu que el facin Ciutadans, a qui s'ha referit com a "nois de catàleg d'Ikea"

Sobre el PSOE, Colau diu que "estan tan perduts i pendents de perpetuar-se que són capaços de fer una cosa tan incomprensible com presentar Chacón com a candidata". La líder de BComú acusa Chacón de "menysprear sistemàticament" el dret a decidir, en un moment en què aquesta és "una reivindicació massiva de la societat catalana".

Primer acte de Domènech

Després que es va anunciar que l'historiador i activista Xavier Domènech serà probablement qui encapçali la candidatura de forces d'esquerres a les eleccions del 20 de desembre, aquest diumenge ha fet la seva primera intervenció en un acte organitzat per Barcelona en Comú.

Domènech ha apostat per repetir el 20-D el "canvi" que es va aconseguir a les eleccions municipals i, per això, creu que "cal tornar a ajuntar-se tots".

Xavier Domènech ha proclamat que Barcelona en Comú és la Catalunya "que ho vol decidir absolutament tot" i que "no es quedarà atrapada en el 3%, ni en la decisió sobre el destí polític d'un sol home".

A l'acte també hi ha participat l'històric dirigent gallec Xosé Manuel Beiras.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut