L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, adreçant-se als alcaldes
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, adreçant-se als alcaldes
Barcelona

Colau: "És una vergonya que l'Estat es dediqui a intimidar"

L'alcaldessa de Barcelona ha qualificat de vergonya que l'Estat intimidi alcaldes i mitjans de comunicació favorables a la celebració del referèndum

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa Ada Colau ha rebut a les onze del matí els més de 700 alcaldes investigats i citats a declarar pel referèndum a l'Ajuntament de Barcelona.

En el seu parlament, Colau ha qualificat la situació d'"inaudita en democràcia":

"És una vergonya un Estat incapaç d'escoltar el poble de Catalunya. Un Estat incapaç de donar resposta política. Un Estat incapaç de dialogar. Un Estat que es dedica a perseguir, a intimidar, alcaldes i alcaldesses. Un Estat que es dedica a intimidar mitjans de comunicació. Un Estat que a través de la fiscalia ordena arrencar cartells, només per motius polítics, dels nostres carrers. Un Estat que persegueix impremtes."

Però més enllà de la denúncia, l'alcaldessa de Barcelona ha volgut donar un missatge d'unitat:

"Som aquí no només per fer una denúncia, sinó per destacar els punts que ens uneixen."

Colau ha dit que l'Estat trobarà una resposta unitària a Catalunya en defensa del dret a decidir, més enllà de les diferències partidistes.

"L'Estat ha de saber que per sobre de les nostres diferències, Catalunya és un sol poble."

Perquè, segons Colau, a Catalunya hi ha un compromís majoritari del conjunt de la societat catalana amb el dret a decidir i amb la defensa dels drets i les llibertats:

Ens trobaran units i unides. Això no va d'independència sí o no. Trobaran un sol poble per defensar les llibertats i els drets fonamentals que tant han costat de conquerir. Catalunya, un sol poble. I avui som aquí per dir. 'No esteu sols, no esteu soles, tots som alcaldes i alcaldesses de Catalunya'. "

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut