El CIE de Barcelona
El CIE de Barcelona
Barcelona

Colau dona 2 mesos a Interior per tancar el CIE de la Zona Franca o anirà als tribunals

Enric Millo ha manifestat la determinació del govern espanyol de mantenir el CIE de la Zona Franca

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona dona dos mesos al Ministeri de l'Interior perquè precinti el CIE, el Centre d'Internament d'Estrangers, de la Zona Franca.

Ho ha avançat el tinent d'alcalde de Ciutadania, Jaume Asens, que no descarta portar als tribunals el Ministeri de l'Interior, titular del centre, si no ho compleix.

El consistori ha emès l'ordre de precinte tot recordant que l'ordre de cessament d'activitat ja és ferma des de fa mesos per manca de llicència i deficiències de seguretat.

Asens dona per fet que el govern espanyol continuarà "desobeint" i que el cas acabarà a l'Audiència Nacional, que seria el jutjat competent en tractar-se d'un incompliment per part d'una administració pública.

Al juliol, institucions i entitats catalanes van fer front comú contra la reobertura del CIE, després de vuit mesos d'obres i malgrat l'ordre de cessament d'activitat de l'Ajuntament.

El govern espanyol no tancarà el CIE

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha manifestat aquest dimecres la determinació del govern espanyol de mantenir el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona, malgrat l'ordre de precinte que ha emès avui l'Ajuntament de Barcelona.

Segons un comunicat de la Delegació del govern espanyol, Millo ha recordat que els CIE compleixen "una funció social molt important" i es van crear per complir a la normativa europea i espanyola.
       

Anar al contingut