Ada Colau durant l'entrevista del diumenge del 3/24
Ada Colau a "L'entrevista del diumenge" del 3/24
Sant Joan Despí

Colau diu que la desobediència política ha de ser individual i no col·lectiva

L'alcaldessa de Barcelona, que es postula per optar a un nou mandat a l'Ajuntament, veu improbable una moció de censura i no descarta una qüestió de confiança per aprovar els pressupostos

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assegura que es presentarà per ser reelegida a les pròximes eleccions municipals perquè un projecte de ciutat necessita més d'un mandat. Ho ha afirmat en l'entrevista del diumenge al 3/24.

"Li dono tota la importància a l'alcaldia de Barcelona. Nosaltres som un projecte que va néixer amb una vocació municipalista claríssima, que tenim un projecte de ciutat. I com tothom sap, un projecte de ciutat amb un únic mandat el pots posar en marxa i pots canviar l'agenda política, com estem fent, i pots començar molts projectes, però perquè realment es pugui veure un abans i un després i es puguin transformar determinades polítiques és necessari més d'un mandat i, fins i tot, més de dos."

Colau ha fet una crida als partits de l'oposició a l'Ajuntament perquè no bloquegin la ciutat i accedeixin a arribar a grans pactes, entre els quals un d'imminent, el dels pressupostos.

"Si finalment l'oposició optés pel bloqueig, en concret ERC, amb qui hem estat aprovant els acords fins ara, si ERC, per motius polítics, decidís no arribar a acords en aquesta ocasió, com sí ho ha fet fins ara, en aquest cas queda com a últim recurs la moció de confiança. Aleshores s'aproven pressupostos plantejant una moció de confiança. I si l'oposició no és capaç d'articular una alternativa, s'aproven. És una possibilitat, però no és la nostra."

També ha assegurat que la desobediència política ha de ser individual i no col·lectiva.

"Una altra cosa és parlar de desobediències col·lectives, on tu no pots decidir pels altres. Aquesta és una de les qüestions que estan sobre la taula. Si es vol fer un referèndum, nosaltres insistim que ha de ser amb garanties, perquè tu no pots decidir, per exemple, pel conjunt de funcionaris del país."

Ada Colau, que s'ha autodescartat per liderar el nou partit dels comuns a Catalunya, ha respost, en l'entrevista, a l'oferta del PSC d'explorar una possible aliança entre comuns i socialistes. Ha dit que veu nerviosos alguns actors polítics i que ara cal prioritzar les necessitats de la ciutadania en comptes de les sigles dels partits.

 

 

 

 

Anar al contingut