Brussel·les

Colau denuncia l'actitud "immoral" de Rajoy de no autoritzar Barcelona a acollir refugiats

Des de Brussel·les, l'alcaldessa de Barcelona ha criticat el govern del PP: "Es va comprometre fa mesos a reubicar 17.000 persones i n'han arribat 19 i això ens provoca una profunda vergonya"

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, considera que la posició del govern de Mariano Rajoy en relació als refugiats és "immoral" i ha criticat que no faci cas de les ofertes d'acollida que li han fet ciutats com la capital catalana, disposades a rebre centenars de demandants d'asil. "L'actitud del govern central en aquest cas és immoral, però, més enllà de la moralitat, hi ha les qüestions jurídiques, les obligacions internacionals", ha assenyalat Colau a la premsa després de participar a Brussel·les en una reunió amb la Comissió Europea (CE) i altres alcaldes europeus sobre la integració dels refugiats.

L'alcaldessa ha subratllat que "l'estat espanyol està obligat a atendre les peticions d'asil" i ha assegurat que en aquesta qüestió "no està a l'altura". "Es va comprometre fa mesos a reubicar 17.000 persones i n'han arribat 19 i això ens provoca una profunda vergonya", ha dit. Colau ha explicat que, encara que la ciutadania i ajuntaments com els de Catalunya han fet tot el possible per coordinar-se i avançar, finalment, la competència avui és estatal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut