Ada Colau, durant la intervenció que ha fet aquest dijous a la tarda
Ada Colau, durant la intervenció que ha fet aquest dijous a la tarda

Colau demana un "front comú" contra uns empresonaments fets "per esperit de revenja"

L'alcaldessa de Barcelona exigeix la llibertat dels empresonats, una amnistia i frenar l'aplicació de l'article 155 a Catalunya

Actualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet una crida a "tot el catalanisme polític" perquè s'uneixi "sense fissures" en un "front comú" contra l'"autoritarisme" del govern de Mariano Rajoy i ha exigit la llibertat dels empresonats, una amnistia i frenar l'aplicació de l'article 155 a Catalunya.

En una declaració institucional després de saber-se l'empresonament d'Oriol Junqueras i vuit consellers del govern Puigdemont, l'alcaldessa ho ha qualificat de "despropòsit jurídic, una mesura sense precedents en la història recent de les democràcies europees i un gravíssim error polític que ens allunya de la solució i ens llança al pendent relliscós de l'autoritarisme".

"És una decisió que només s'explica per desig de venjança i de tenir com a objectiu humiliar les institucions catalanes i els seus legítims representants."

Per Colau, es tracta "no només del pitjor atac a l'autogovern català en democràcia, sinó d'un atac contra els mateixos fonaments democràtics de l'Estat espanyol". En referència al PP, ha afegit que "aquells que diuen defensar la Constitució són els que avui més la debiliten soscavant la separació de poders".

"Com a alcaldessa de la capital de Catalunya, conscient de la gravetat del moment que estem vivint, rebutjo l'empresonament i reafirmo el meu compromís de defensa de les institucions catalanes i els seus legítims representants."

L'alcaldessa ha demanat a Mariano Rajoy que faci "els passos necessaris per frenar aquesta espiral repressiva" i ha instat a "la immediata llibertat" de Junqueras, els consellers cessats i dels líders de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

"La relació entre Espanya i Catalunya s'ha de resoldre amb les urnes i no amb la presó."

També ha fet una crida a la ciutadania, les entitats i els municipis per "estar junts, a l'altura del moment, i fer un front comú per defensar la cohesió social, l'autogovern i oposar-nos a l'autoritarisme de Rajoy i a la instrumentalització de la justícia".

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut