Alguns dels migrants que viatgen ara al vaixell Open Arms en direcció a Barcelona (Proactiva Open Arms)
Barcelona

Colau demana recursos a l'Estat per acollir els migrants rescatats per l'Open Arms

L'alcaldessa de Barcelona diu que farà tot el possible per evitar que la seixantena de migrants acabin internats al CIE

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, demana recursos econòmics al govern espanyol per acollir els immigrants que arribaran dimecres a bord de l'Open Arms.

Colau assegura que Barcelona rebrà "amb els braços oberts" els 60 migrants rescatats ahir a la costa de Líbia, però insta el govern espanyol a acompanyar de recursos econòmics el canvi de rumb que ha fet l'executiu de Sánchez en política migratòria.

"Que vingui també acompanyat d'un canvi de la gestió de recursos, perquè necessitem aquests recursos europeus per atendre aquestes persones adequadament."

Ada Colau ha assegurat que farà tot el possible perquè els migrants no acabin internats en el centre d'internament d'estrangers (CIE), tot i que ha reconegut que no té les competències per decidir-ho. Colau ha titllat de "forat negre" el CIE i ha recordat que s'està a l'espera de la resolució judicial que n'avali el tancament.

Colau també ha explicat que, a més de rebre atenció sanitària i aliments, els migrants tindran a la seva disposició connexió wifi per explicar als seus familiars que estan vius.

"En tot cas, quan arribin aquí, a Barcelona, aquestes 60 persones tindran la millor atenció possible, perquè hi tenim experiència."


L'ONG Proactiva Open Arms preveu que l'embarcació Open Arms, en què viatgen 60 migrants rescatats, arribi al port de Barcelona "entre les 10 i les 12" de dimecres, 4 de juliol.

Segons fonts de l'ONG, els migrants estan "tranquils" després de saber que el govern espanyol ha autoritzat el seu desembarcament. La sol·licitud es va tramitar a través de Salvament Marítim, pertanyent al Ministeri de Foment.

Tres administracions, l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i el govern espanyol, treballaran ara de manera conjunta per organitzar l'arribada dels rescatats i s'aplicaran els protocols d'acollida establerts.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha explicat que actualment a Catalunya hi ha ocupades 1.300 de les 1.800 places previstes per a refugiats, repartides en una setantena de municipis.

El Homrani ha carregat contra l'acord europeu sobre immigració assolit aquest divendres perquè diu que, "al final, estan morint persones".

"És preocupant, molt preocupant. Crec que fa un exercici d'externalització, i em preocupa que no tinguem la visió que l'obligació que tots tenim és contemplar els drets humans en els tres àmbits: en l'origen, en el trànsit i en l'arribada. Hi ha una pulsió per externalitzar, per no actuar, i a mi em preocupa, perquè, al final, estan morint persones."

 

Al bot pneumàtic que va rescatar el vaixell d'Open Arms hi anaven seixanta persones: vuit palestins, vuit sud-sudanesos, tres malians, cinc sirians, un burkinès, un ivorià, quatre eritreus, vuit egipcis, tres centreafricans, dos camerunesos, dos etíops, sis libis, vuit bengalins i un guineà. Els immigrants, alguns d'ells nens, anaven amuntegats a l'embarcació.

ARXIVAT A:
MigracionsUnió EuropeaPedro SánchezChakir el Homrani
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut