Madrid

Colau demana des de Madrid un referèndum per Catalunya

L'alcaldessa de Barcelona també ha dit, en un dinar al Club Siglo XXI, que Junts pel Sí "ha de decidir si és més important Artur Mas o que Catalunya tingui un govern"

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat al nou govern espanyol que surti de les urnes el 20-D que pacti un referèndum legal sobre la independència de Catalunya. Ho ha dit en un dinar-conferència al Club Siglo XXI de Madrid.

Colau creu que la consulta és una mesura urgent per desbloquejar el conflicte sobiranista i ha fet una crida a Madrid i a tot Espanya a perdre la por de parlar-ne i a deixar de veure'l com una amenaça. Segons l'alcaldessa, la consulta s'hauria de fer "amb caràcter previ a una reforma constitucional", com més aviat millor.

Presentada per l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, com una "persona absolutament excepcional que serà molt important al nostre país", Colau ha explicat que no és ni nacionalista ni independentista, però que va votar "sí-sí" a la consulta del 9-N com una manera d'expressar-se "contra l'immobilisme del PP".

Parlant de la situació actual, Colau ha dit que Catalunya "no pot esperar més amb un govern en funcions i qüestionat" i que Junts pel Sí "ha de decidir si és més important Artur Mas o que Catalunya tingui un govern".

L'alcaldessa de Barcelona, en canvi, ha alabat la "coherència" de la CUP en les negociacions amb Junts pel Sí: "Entenc que es poden tenir moltes diferències amb la CUP, però se li ha de reconèixer la seva coherència".

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut