Plaça de les Glòries
Plaça de les Glòries
Barcelona

Colau vol rescindir el contracte de Glòries amb el màxim consens

Això suposaria licitar un nou projecte i paralitzar les obres gairebé un any

RedaccióActualitzat

El govern d'Ada Colau aposta per rescindir el contracte a la constructora del túnel de la plaça de les Glòries i tornar a licitar el projecte. Això comportaria una aturada de les obres d'entre 10 i 12 mesos. Ara, l'alcaldessa busca tenir un consens ampli a l'Ajuntament de Barcelona

La tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, ha explicat que els informes tècnics i jurídics de què disposen asseguren que el retard de les obres no es pot recuperar i que això seria motiu per rescindir el contracte i per imposar una sanció, que en el pitjor dels casos podria pujar fins als 12 milions d'euros. Sanz ha indicat que la modificació seria molt complicada perquè no es guanyaria temps i per això s'ha decantat per rescindir el contracte. La tinent d'alcalde ha dit que "cal garantir la màxima seguretat possible i no estem disposats a més retards i a més sobrecostos."

La decisió encara no és ferma perquè el govern municipal vol tenir l'aval de la resta de grups del consistori. Per això ha convocat per dilluns una reunió extraordinària de la comissió d'urbanisme de l'Ajuntament per buscar el màxim consens possible. Posteriorment, es farà un consell d'administració de BIMSA, l'empresa que gestiona les obres municipals, per prendre una decisió definitiva.

Les empreses que van guanyar el concurs el 2015 van ser Rogasa, Comsa, Copisa i Benito Arnó. La licitació es va fer per 65 milions d'euros i es va adjudicar per 50. El túnel havia d'estar acabat el febrer d'aquest any, però l'octubre del 2016 ja es van detectar problemes tècnics que retardaven la finalització de les obres fins al desembre del 2018.

"Time lapse" de la desaparció del "tambor" de la plaça de les Glòries

Fa unes setmanes, una auditoria encarregada per l'Ajuntament detectava un sobrecost del 20% i moltes deficiències en el projecte tècnic que obligaven a reforçar la seguretat del túnel.

La nova licitació, molt probablement, comportarà un altre endarreriment de les obres del túnel.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut