Ada Colau durant l'acte per commemorar el Dia Mundial en Record de les Víctimes d'Accident de Trànsit. Imatge del 15 de novembre del 2020 (Ajuntament de Barcelona)

Colau demana a la ciutadania que no compri a Amazon i vagi al comerç de proximitat

El gegant de la venda online respon assegurant que donen feina a 9.000 empreses i 9.000 persones a tot Espanya

Redacció/AgènciesActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va demanar aquest dijous als ciutadans que no compressin per internet i pensessin en el petit comerç, durament colpejat per les restriccions establertes per provar de contenir l'avenç dels contagis de la Covid-19. Colau se suma, així, a la campanya "Un Nadal sense Amazon", promoguda per l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, i una part del món de la cultura francesa.

"Voldria demanar als veïns i a les veïnes que no comprem en absolut a Amazon i a aquestes plataformes que no tributen localment ni aporten una gran riquesa, que ara més que mai hem d'anar al comerç de proximitat."


La patronal catalana Pimec ha agraït a Colau que hagi instat la ciutadania a col·laborar amb el petit comerç aquest Nadal i evitar les compres en plataformes com Amazon en un moment "difícil" per als negocis locals.

"Gràcies, alcaldessa. En un moment difícil per al comerç de Barcelona has estat al nostre costat, recomanant limitar les compres a Amazon i recordant la importància del comerç urbà i dels barris", ha assenyalat en un missatge a Twitter el president de Pimec Comerç, Alejandro Goñi.


La patronal s'ha expressat així després que ahir enviés una carta a Colau, a la qual ha tingut accés TV3, demanant-li la seva "implicació personal" en la matèria i que es manifestés públicament en suport del comerç de Barcelona, demanant a la ciutadania que frenés les seves compres a Amazon.

"Estic convençut que aquest seria un gest molt ben rebut per tots i molt necessari per a nosaltres, que veuríem una administració més propera i una alcaldessa que defensa el model de ciutat compacta, integradora i transversal, on totes les formes comercials tenen cabuda, però en equilibri i harmonia", subratllava Goñi en la missiva.

A l'escrit, també recordava que mentre els petits negocis estan "tancats o oberts sense vendre", el "gegant de la venda en línia Amazon multiplica les seves ofertes i vendes, aprofitant la pandèmia i les restriccions que té la població".

Resposta d'Amazon a Catalunya i França

Després de les declaracions de Colau en aquest sentit, Amazon ha replicat que treballa amb més de 9.000 petites i mitjanes empreses espanyoles i que dona feina a 9.000 persones a tot Espanya, de manera que aquest tipus de companyies "juguen un paper fonamental" en aquests moments de pandèmia.

També recorden que en 10 anys han invertit 2.900 milions d'euros a Espanya.

A França, el gegant tecnològic i la cadena de supermercats Carrefour van anunciar aquest dijous que endarreririen el Black Friday, previst inicialment per al pròxim 27 de novembre, per esperar la reobertura del petit comerç, tancat per l'actual confinament.

Bruno Le Marie, ministre d'Economia francès, va demanar dimecres que s'endarrerís l'operació d'ofertes comercials fins a l'últim divendres de novembre, ja que els petits comerços estaran tancats fins a l'1 de desembre.

Però el director general d'Amazon a França, Frédéric Duval, va anunciar dijous a la nit en declaracions al canal televisió TF1: "Hem decidit endarrerir-ne la data si això permet la reobertura dels comerços." Per això, aquest any el "divendres negre" serà el proper 4 de desembre. Tota una concessió diplomàtica en un moment en què es troben al punt de mira en aquell país.

Abans, altres grans grups de l'empresa de distribució havien anunciat decisions similars, especialment la cadena Carrefour.

ARXIVAT A:
Ada ColauComerç
Anar al contingut